Δευτέρα, 05 Μαϊος 2014 15:28

"Η τέλεια ταινία για εφήβους" από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

 

Στο 4ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση έλαβε μέρος, με μεγάλη επιτυχία, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Η τέλεια ταινία για εφήβους» που παρουσίασαν οι μαθητές, επαναλαμβάνεται στο ΔΗΠΕΘΕΚ αύριο (6/5), στις 8.30 το βράδυ. Να σημειωθεί πως το Μουσικό Σχολείο ήταν το μόνο σχολείο εκτός Αθηνών που κλήθηκε να συμμετάσχει σε αυτόν το σημαντικό θεσμό του εφηβικού θεάτρου που εδώ και τέσσερα χρόνια δίνει βήμα στη νέα γενιά.

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας συμμετείχε στο φεστιβάλ με την εν λόγω μουσικοθεατρική παράσταση, που προσφέρει μια... κλεφτή ματιά στα παρασκήνια του μαγικού κόσμου του κινηματογράφου, κωμική όσο και συγκινητική.

Το κείμενο είναι της θεατρικής ομάδας, με την επιμέλεια της Κατερίνας Κωνσταντινάκου, η οποία έχει και την επιμέλεια της σκηνοθεσίας. Τη μουσική επιμέλεια και τη διδασκαλία έχει ο Τρύφωνας Θωμόπουλος.

Συμμετέχουν οι μαθητές του Γυμνασίου: Γιάννης Δίσκος, Ελένη Κατσούλη, Μάγδα Κωνσταντοπούλου, Αννίκα Μανιάτη, Γεωργία Μακαρίτη, Παναγιώτης Μαυροειδής, Ματίνα Παυλοπούλου, Κωνσταντίνος Ορφανουδάκης, Βασιλική Σκοπέτου, Ντάρια Τουρόβσκα, Αθηνά Φουντουλάκη, Γεωργία Φουρτούνη και του Λυκείου: Κώστας Βέλμαχος, Γιάννης Μιμίκος, Ερωφίλη Παναγιωταρέα, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Μπάμπης Τοτάκης, Λεωνίδας Φιλόπουλος.

 

Η παράσταση θα επαναληφθεί με ελεύθερη είσοδο αύριο στο ΔΗΠΕΘΕΚ στο πλαίσιο των Γιορτών Σχολικής Δημιουργίας - Θεατροδράσεις που διοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.