Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 14:21

Γιορτή καρπουζιού στις 27 και 28 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Γιορτή καρπουζιού στις 27 και 28 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών

Με τη συγκομιδή καρπουζιού να έχει ήδη ολοκληρωθεί, στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί και η φετινή "Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας", μετά από δύο χρόνια καθώς πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε καθόλου. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής, η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών.

 

Στο διήμερο αυτό θα πραγματοποιηθούν και οι ομιλίες που τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν στα μέσα Μαΐου, στην τελετή έναρξης της γιορτής, και που φέτος λόγω εκλογών δεν πραγματοποιήθηκαν το διάστημα αυτό. Θα γίνουν ακόμα μουσικές εκδηλώσεις και τα δύο βράδια, εκδηλώσεις για τα παιδιά το Σάββατο, αλλά και η έκθεση των περιπτέρων και τις δύο ημέρες.

Οι ομιλίες θα αφορούν τα εξής θέματα: «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην παραγωγή καρπουζιού» από τον δρ Σπύρο Φουντά, επίκουρο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Η εξέλιξη των εξαγωγών του ελληνικού καρπουζιού. Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση των πωλήσεων;» από τον Τάκη Ορφανό, εκδότη του περιοδικού «Φρουτονέα».

Μέσα από τη γιορτή επιχειρείται η πληροφόρηση των παραγωγών σχετικά με την καλλιέργεια και την εμπορία του καρπουζιού. Η γιορτή προβάλλει το καρπούζι, ένα προϊόν τόσο σημαντικό για την οικονομία της περιοχής, και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μέσα από την ιστοσελίδα της έχουν βρεθεί νέοι αγοραστές. Παράλληλα, με τα περίπτερα δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους της περιοχής να προβάλλυν τα προϊόντα τους ή τις καλές πρακτικές που ακολούθησαν για να φτάσουν τα προϊόντα τους να διακριθούν στις αγορές.

Η γιορτή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, παραγωγούς καρπουζιού από την Τριφυλία, τον Ομιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) και το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο παραγωγός καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης.

Πληροφορίες για τη γιορτή δίνονται στα τηλέφωνα 6972-297936 (Παρασκευή Παντελάκη) και 6947-840650 για τα περίπτερα.

Αξιοσημείωτη πάντως είναι η απουσία, η μη συμμετοχή των αγροτικών συλλόγων της περιοχής.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER