Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 18:11

Πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Μεγαλόπολης

Πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Μεγαλόπολης

 

Προβολές ταινιών, μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνει το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Μεγαλόπολης που ξεκινάει στις 16 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Προαύλιο Γυμνασίου Μεγαλόπολης θα γίνει προβολή της ταινίας “Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους” της Κωνσταντίνας Βούλγαρη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 9 μ.μ. οι προβολές συνεχίζονται στο Προαύλιο του Γυμνασίου με την ταινία “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη. Είσοδος ελεύθερη.

Την Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 9 μ.μ.: στο Προαύλιο του Γυμνασίου, θα δοθεί παράσταση του μάγου Σανκάρα με τίτλο 'dreams and illusions' Η είσοδος είναι 8 ευρώ.

Την Τρίτη 29 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης θα γίνει μουσική βραδιά – αφιέρωμα στους απόδημους Αρκάδες, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία. Θα εμφανιστεί η Άννα Βυτινάρου και η Λαική Ορχήστρα της φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου” ρεπερτόριο Σπανού, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ.α.

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Προαύλιο του Γυμνασίου θα προβληθεί η παιδική ταινία “Μαδαγασκάρη 3”. Είσοδος ελεύθερη

Την Πέμπτη 31 Ιουλίου και την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 6 μ.μ. στην κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο παιδικής δημιουργίας και έκφρασης, με δρώμενα, με πρωτότυπο παιχνιδότοπο από Φουσκωτά Παιχνίδια, Εικαστικά Εργαστήρια, Face Painting, Παραμύθια, Παραστάσεις Θεάτρου Δρόμου, από την ομάδα «Teatro-Theama».

 Την Κυριακή 3 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Λεονταρίου θα δοθεί η παράσταση «Τα ρούχα του βασιλιά» από την θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης. Είσοδος ελεύθερη.

Την Δευτέρα 4 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης θα δώσουν συναυλία ο Ησαίας Ματιάμπα και ο Μύρωνας Στρατής. 

Την Τρίτη 5 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο προαύλιο του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, θα δοθεί η παράσταση «Τα ρούχα του βασιλιά» από την θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης. Είσοδος ελεύθερη.

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ακόβου θα παρουσιαστεί το διαδραστικό δρώμενο με θέμα «Ο Θησαυρός των Πειρατών». 

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης μουσική βραδιά με τους νέους μουσικούς της Μεγαλόπολης: Γιώργο Κούρτεση, Εύη Τσίρμπα, Ζωή Τσίρμπα και Ειρήνη Καστραντά σε έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα.

Η βραδιά θα κλείσει με το πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα “ART-ernative”, επίσης με ντόπιους μουσικούς.

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία τ.κ. Λεονταρίου μουσική βραδιά με τίτλο “Πάλαι ποτέ” με τους Φανή Μαλιαρίτση, ο Στάθης Αναγνώστου και ο Τάσος Περδικούλης.

Το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 10 μ.μ. στις πηγές του ποταμού Καρνίωνα (Παλαιομονάστηρο) θα γίνει το 9ο river party Καμάρας. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καμάρας, υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαλόπολης.

Την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καρύταινας θα παιχτεί η θεατρική παράσταση «Τα ρούχα του βασιλιά» από την θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης. Είσοδος ελεύθερη.

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης, συναυλία με τους: Χάρη Βαρθακούρη, Στέλιο Διονυσίου, Γρηγόρη Μπιθικώτση σε ένα πρόγραμμα με τίτλο “Mε τραγούδι του πατέρα". 

Την Τρίτη 12 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στον προαύλιος Χώρο Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης ο “Πλούτος” του Αριστοφάνη με τους: Κώστα Βουτσά,  Άννα Φόνσου και σε έκτακτη συμμετοχή ο Στάθης Ψάλτης.  Μαζί τους ο εξαίρετος Τάκης Βαμβακίδης στο ρόλο του Καρίωνα, καθώς και ο Ζαχαρίας Αγγελάκος στο ρόλο του Χρεμύλου. Η σκηνοθεσία είναι του Ζαχαρία Αγγελάκου. Με τη συνδιοργάνωση της ΔΕΗ Α.Ε. –ΛΚΜ

Την Τετάρτη 13 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καρύταινας, “Πάλαι ποτέ” με τους: Φανή Μαλιαρίτση, Στάθης Αναγνώστου, Τάσος Περδικούλης.

Την Κυριακή 17 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Χράνων Μεγαλόπολης λαογραφική εκδήλωση με τίτλο “Μια φορά και έναν καιρό στους Χράνους…”, με την αναβίωση τοπικών εθίμων μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου της Καθηγήτριας Φιλολόγου Θεοδώρας Γ. Σπανού. Θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: η Λαογραφική Εστία Τρίπολης και ο Χορευτικός Σύλλογος “οι Αμφιείς”, καθώς και η ορχήστρα του Παπαηλίου Νίκου. Τέλος, καθηγητές – ερευνητές της Λαογραφίας θα μιλήσουν για τα ήθη και έθιμα της περιοχής.

Την Δευτέρα 25 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.