Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 21:51

Ξεκινάει απόψε το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκινάει απόψε το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκινάει απόψε το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Μέγαρο Χορού.

Στην τελετή έναρξης της επετειακής διοργάνωσης το παρών δίνουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτισμού Κώστα Τασούλας και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος. Εκτός φυσικά του "οικοδεσπότη" δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα παρόντες είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας,  ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Χρήστος Μαλαπάνης και Παναγής Κουμάντος.

Παράλληλα στην τελετή έναρξης βρίσκονται ο Μεσσήνιος διευθυντής κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος οι επιχειρηματίες Βίκυ Καρέλια, Δημήτρης Μανιατάκης, Κώστας Παπαδημητρίου κ.α.

Η πρώτη παραγωγή που θα ανοίξει την αυλαία στη σκηνή του φετινού Φεστιβάλ είναι αυτή του Nederlands Dans Theater 2, που γίνεται με την υποστήριξη της Βασιλικής Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και περιλαμβάνει τα εξής έργα:

"Gods and Dogs" (2008). "Shutters Shut" (2003), "Subject to Change", "Cacti" (2008, πρεμιέρα 2010). Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Paul Lightfoot, οι χορογραφίες: Alexander Ekman, Jiři Kylian, Sol Leon και Paul Lightfoot. Χορεύουν: Luke Cinque-White, Olivier Coeffard, Spencer Dickhaus, Clement Haenen, Chuck Jones, Gregory Lau, David Ledger, Luna Mertens, Imre van Opstal, Xanthe van Opstal, Devi Selly, Yukino Takaura, Fernando Troya, Casia Vengoechea, Clara Villalba, Richel Wieles, Katarina van den Wouwer.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία αναμενόταν να είναι παρούσα στην πρώτη παράσταση, θα βρεθεί στην Καλαμάτα τις επόμενες μέρες, όπως επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα βρεθούν την Παρασκευή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για το Φεστιβάλ.

Περισσότερα στην "Ε" της Παρασκευής...