Οι περισσότεροι έχουν επιλέξει θέματα σχετικά με τον άνθρωπο και άλλοι σχετικά με τη μουσική και την τέχνη. Η πλειοψηφία τους είναι καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Καλαμάτα και άλλοι είναι από Σπάρτη ή επισκέπτες. Οι γλύπτες μαθήτευσαν όλο το χειμώνα κοντά στο Γιάννη Γκούζο, στο αντίστοιχο τμήμα στο Καλλιτεχνικό Στέκι.
Οπως είπε ο κ. Γκούζος, η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή τη δραστηριότητα ήταν και είναι εντυπωσιακή. Οι περαστικοί βλέπουν πώς η πέτρα παίρνει μορφή, σιγά-σιγά. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, ξένοι και Ελληνες, ρωτάνε να μάθουν, δίνουν συγχαρητήρια στους δημιουργούς. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι μεσσηνιακό, από ένα αρχαίο λατομείο στην Ανδρούσα και το έχει κάνει δωρεά ο Γ. Γιαννακόπουλος. Ολα τα έργα θα εκτεθούν ολοκληρωμένα στις 10 Αυγούστου στην πανσέληνο, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.
Προχθές, ο φακός της "Ε" βρήκε τους γλύπτες στην πρόβα τους για τη συμμετοχή στο χορευτικό εργαστήρι "On the road". Οι ίδιοι κρατούσαν το ρυθμό με τα καλέμια τους, μετέχοντας έτσι στο Φεστιβάλ Χορού.
Πρόκειται για τους: Γιάννη Γκούζο, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Γιώργο Βασιλόπουλο, Γιώργο Βαλαβάνη, Βίκυ Ταφύλη, Γιάννη Κάλφα, Μάνο Βαβαδάκη, Τάσο Πάττα, Βασίλη Καριζώνη, Σπύρο Γεωργόπουλο, Παναγιώτη Λάμπρου, Γιώργο Μυλωνά, Φώτη Γεωργακά.
Γ.Σαρ.
Γιάννης Γκούζος
Παναγιώτης Βασιλόπουλος
Γιώργος Βασιλόπουλος
Γιώργος Βαλαβάνης
Γιάννης Κάλφας
Μάνος Βαβαδάκης
Τάσος Πάττας
Βασίλης Καριζώνης
Σπύρος Γεωργόπουλος
Παναγιώτης Λάμπρου
Γιώργος Μυλωνάς