Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 21:54

"Διαδρομές… οίνων και ποτών" στην Καλαμάτα στις 23/2

Γράφτηκε από την

Την Καλαμάτα επισκέπτονται για πρώτη φορά, οι «Διαδρομές… οίνων και ποτών» την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου από τις 2 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ.
Η πρωτότυπη έκθεση που ταξιδεύει ανά την Ελλάδα δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει και να γνωρίσει από κοντά εκλεκτούς οίνους και αποστάγματα, θα βρίσκονται στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο "Elite City Resort".
Οι «Διαδρομές» περιλαμβάνουν: έκθεση και ελεύθερη γευστική δοκιμή επιλεγμένων προϊόντων, ευκαιρία δοκιμής νέων σοδειών και προϊόντων - πριν ακόμα κυκλοφορήσουν στην αγορά, γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις όπως, εκπαιδευτικά / γευσιγνωστικά σεμινάρια από τον Ανδρέα Ματθίδη AIWS και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Οινοχόων και συζήτηση σχετικά με την υπεύθυνη στάση απέναντι στο αλκοόλ. Τόσο η επίσκεψη στην έκθεση όσο και η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια δίνονται πιστοποιητικά παρακολούθησης.
Οι «Διαδρομές… οίνων και ποτών» απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες του χώρου των οίνων και ποτών και της εστίασης, όσο και σε απλούς καταναλωτές. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πρωτοβουλία ταξιδεύει σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα - εκτός της πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας.
Στην έκθεση και γευστική δοκιμή συμμετέχουν με τους οίνους τους τα Κτήματα Κυρ-Γιάννη (Νάουσα και Αμύνταιο), Σπυρόπουλου (Μαντινεία και Νεμέα), Σιγάλα (Σαντορίνη), ΕΟΣ Σάμου, Gentilini (Κεφαλονιά), Κατώγι Αβέρωφ (Μέτσοβο), Στροφιλιά (Ανάβυσσος, Νεμέα), Τέχνη Οίνου (Δράμα), Κτήμα Avantis (Εύβοια). Θα δοκιμασθούν κάποια νέα, ακυκλοφόρητα προϊόντα, ενώ το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά ορισμένους από τους οινοπαραγωγούς των Κτημάτων. Στις «Διαδρομές» συμμετέχουν, επίσης, αφρώδεις οίνοι από την Ισπανία (Freixenet) και την Πορτογαλία (Mateus) και η σαμπάνια Piper Heidsieck. Τέλος το "παρών" θα δώσουν κορυφαία αποστάγματα και αλκοολούχα ποτά όπως τα Metaxa Private Reserve, Cutty Sark & Famous Grouse Deluxe Blended Scotch Whiskies, The Macallan & The Glenrothes Single Malt Scotch Whiskies, το Tullamore Dew Irish Whiskey, η ultra-premium βότκα Stolichnaya Elit, τα μονοποικιλιακά αποστάγματα Τσιλιλή, το premium τζιν G-Vine (Γαλλία), τα Varadero & Brugal premium rums και το Ούζο Ματαρέλλη. Στο πλαίσιο των «Διαδρομών» θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο, σχετικά με τη γευσιγνωσία κρασιού, το Metaxa και Σκοτσέζικο whisky (3-5.30). Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι, επίσης, ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο, λόγω περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εκ των προτέρων (Φρόσω Νομικού, 210 8141801) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.