Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 11:43

Αυλαία για τον “Πειρασμό”

Αυλαία έριξαν χθες οι παραστάσεις του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου "Ο πειρασμός", σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο κόσμος απόλαυσε μια ιδιαίτερα ευχάριστη και έξυπνη παράσταση, που παρότι η γλώσσα της ήταν μιας άλλης περασμένης εποχής, το έργο διαπνεόταν από τη νεανική φρεσκάδα των πρωταγωνιστών. Οι σκηνές εναλλάσσονταν γρήγορα μεταξύ τους, οι ατάκες διαδέχονταν η μία την άλλη, οι γκριμάτσες και οι μορφασμοί των ηθοποιών συμπλήρωναν τις ερμηνείες τους, ακόμα και όταν δεν συνοδεύονταν με λόγια. Η κίνησή τους ήταν ευφάνταστη και όλοι οι συμμετέχοντες αντεπεξήλθαν πολύ καλά στις απαιτήσεις του σκηνοθέτη και του χορογράφου. Πολύ ωραία και το κοστούμια, τα οποία ήταν όλα vintage.
Χθες το βράδυ, οι ερασιτέχνες έδωσαν μία ακόμη παράσταση, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο Ασυλο Ανιάτων Καλαμάτας.
Στο έργο τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν του Βενετσάνου Μπαλόπουλου, οι χορογραφίες του Σπύρου Ρουμελιώτη, βοηθοί σκηνοθέτη ήταν η Γωγώ Μπελογιάννη, Μαρία Θεοδωρακάκου. Το σκηνικό έφτιαξαν οι: Βασίλης Μπιτσώνης, Δημήτρης Μπιτσώνης, η ζωγραφική του σκηνικού ήταν του Βενετσάνου Μπαλόπουλου, η επιμέλεια φροντιστηρίου της παράστασης της Μαρίας Λυκούση, ο ήχος του Χρήστου Νικολόπουλου. Ακόμη, η φωτογράφιση είναι του Λεωνίδα Μακρή, οι κομμώσεις του καταστήματος “Ξένια”, οι φωτισμοί του Χρήστου Νικολόπουλου. Τις ηλεκτρολογικές εργασίες έκανε ο Γιώργος Πουλάκος, η κατασκευή - επιδιόρθωση κοστουμιών ήταν των Γιολάντας Παπαδοπούλου, Μαρίας Παπαδοπούλου.
Επαιξαν με σειρά εμφάνισης οι: Αγγέλα Παπαστάμου (κόρη του Γεωργιάδη): Μαρία Λαζάρου, Μήτσος (υπηρέτης στου Γεωργιάδη): Μανώλης Σηφογιωργάκης, Κίτσος (υπηρέτης στου Γεωργιάδη): Αντώνης Μπούνας, Κρίτων Γεωργιάδης (φοιτητής): Νίκος Σιψάς, Κλειώ Γεωργιάδου (σύζυγος του Μενέλαου): Φανή Μελιάδη, Πολυξένη Δρογκά (κόρη του Γεωργιάδη): Γωγώ Μπελογιάννη, Καλλιόπη (υπηρέτρια του Γεωργιάδη): Γεωργία Λαζάρου, Μενέλαος Γεωργιάδης (Αρεοπαγίτης): Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Δρογκάς (σύζυγος Πολυξένης): Βασίλης Μπιτσώνης, Νίκος Παπαστάμου (σύζυγος της Αγγέλας): Σπύρος Ρουμελιώτης, Θοδώρα: Μαρία Λυκούση, Ελενα Παναγοπούλου, πρώτη πλύστρα: Μαρία Θεοδωρακάκου, δεύτερη πλύστρα: Βανέσσα Αδαμοπούλου, τρίτη πλύστρα: Σοφία Πουρνάρα, τέταρτη πλύστρα: Εύη Μπούνα, πέμπτη πλύστρα: Μαρία Λυκούση, Ελενα Παναγοπούλου, Κοσμάς (αγαπητικός της Καλλιόπης): Κώστας Κουτσουμπός, παγωτατζής: Μιχάλης Καρακούσης.
Γ.Σαρ.