Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 19:02

Το σύνολο “Ritornello" στο Δημοτικό Ωδείο

Με το σύνολο παλιάς μουσικής "Ritornello" συνεχίζεται το "Χειμωνιάτικο ταξίδι" της "Φάρις" και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας την Κυριακή στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου στις 7 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Η βραδιά έχει τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων των Σπουδαστών των Σχολών της "Φάρις" και έχει τίτλο "Danze e Folie". Θα ακουστούν έργα συνθετών του 17ου - 18ου αιώνα, σε όργανα εποχής: φλάουτα με ράμφος, αρχιλαούτο, μπαρόκ κιθάρες και θεόρβη.
Το σύνολο αποτελούν οι: Αμαλία Κουντούρη - φλάουτο με ράμφος,
Αλέξανδρος Κάλκος - αρχιλαούτο και μπαρόκ κιθάρα, Βασίλης Τιγγιρίδης - θεόρβη.
Το σύνολο "Ritornello" δημιουργήθηκε το 2011 από τους Ηλέκτρα Παπασιμάκη, Αμαλία Κουντούρη, Αλέξανδρο Κάλκο και Βασίλη Τιγγιρίδη, με σκοπό να εξερευνήσει το πλούσιο και ποικίλο ρεπερτόριο της εποχή του μπαρόκ. Οι 4 μουσικοί εξειδικεύονται στην ερμηνεία παλαιάς μουσικής με όργανα εποχής και συμμετείχαν σε σεμινάρια και θερινές ακαδημίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως σύνολο συμμετείχαν σε masterclass με την Christina Pluhar, καλλιτεχνική διευθύντρια του συνόλου L’ Arpeggiata.
Το "Ritornello" παρουσίασε ζωντανά και ηχογράφησε στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το 2012 τo πρόγραμμα “Zefiro torna” και το 2013 το πρόγραμμα “Il regno d’ amore”. Εχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ και έχει δώσει συναυλίες στην Αθήνα και την επαρχία.