Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 08:44

Eπιστημονική εκδήλωση στο "Τapas": “Το άστρο των Χριστουγέννων και η αστρονομική ερμηνεία του”

Γράφτηκε από την
Eπιστημονική εκδήλωση στο "Τapas": “Το άστρο των Χριστουγέννων και η αστρονομική ερμηνεία του”

To «café-NEO» (Navarino Environmental Observatory) επιστρέφει στην Καλαμάτα τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου. Με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης, το NEO συνεχίζει τον κύκλο ανοικτών προς το κοινό συναντήσεων στις 7 μ.μ. στο "Τapas" στην οδό Διός Ιθώματα στο Ιστορικό Κέντρο.

Αυτές οι συναντήσεις έχουν σκοπό την ενημέρωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα, με έμφαση σε καίρια, τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα και όχι μόνο.
Αυτή η συνάντηση του «café-NEO» έχει θέμα «Το άστρο των Χριστουγέννων και η αστρονομική ερμηνεία του». Προσκεκλημένη εισηγήτρια είναι η δρ. Φιορή - Αναστασία Μεταλληνού από το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Eφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Στον κύκλο αυτών των συναντήσεων που έχουν δωρεάν είσοδο, το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καταξιωμένους Ελληνες επιστήμονες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και να τους απευθύνει άμεσα ερωτήσεις και να λύσει τις απορίες του, σε ένα φιλικό περιβάλλον όπου η ενεργός συμμετοχή του κοινού και η συζήτηση είναι η αρχή και το τέλος.
Στο "café-NEO" όπως και σε «καφέ της επιστήμης» ανά τον κόσμο, πίνοντας μία κούπα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί, όλοι μπορούν να ενημερωθούν σε άμεση, κατανοητή γλώσσα σχετικά με τα τελευταία νέα στην επιστήμη και στην τεχνολογία. Τα πρώτα καφέ ξεκίνησαν στο Leeds της Αγγλίας το 1998 και από τότε έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.


NEWSLETTER