Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 14:11

"Το δώρο του Αη Βασίλη" σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Μουσική και χορός γίνονται ένα σήμερα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για τα Χριστούγεννα. Ο κόσμος μπορεί στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο να δει την πρεμιέρα του μουσικού παραμυθιού "Το δώρο του Αη Βασίλη" σε επιμέλεια Γιώργου Μουνδρουλέα και Γιώργου Κάστανου, με μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και τους ηθοποιούς Γιώργο Τσαπόγα και Εύη Γιαννακοπούλου.

Επίσης ακολουθεί η παράσταση: “Ανοίγει το κουτί και βγαίνει μια … ευχή!” της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στις 9 το βράδυ επίσης στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο θα γίνει η παράσταση “Ανοίγει το κουτί και βγαίνει μια … ευχή!” και συναυλία συνόλων ξύλινων και χάλκινων πνευστών της παιδικής και εφηβικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Οργανικού Συνόλου “5 Modern Ensemble”. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και σε αυτό το κομμάτι των εκδηλώσεων.
Στη συνέντευξη τύπου χθες το μεσημέρι, τα events παρουσίασαν στο κοινό ο διευθυντής του Ωδείου Καλαμάτας Διονύσης Μαλλούχος, ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος και ο μουσικός Γιώργος Χόχωλης.
Σήμερα στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας από τις 10 το πρωί θα γίνει ακόμη παζάρι από τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης - Οικοτροφείο “Θάλπος Ι" ενώ στο ίδιο σημείο θα υπάρχει ενημέρωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Νεοπλασμασματικές Παθήσεις “Η Πίστη”. Τέλος, στις 8 το απόγευμα θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας από την παιδική - νεανική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου “Ακρίτας”.

Αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία θα ακουστούν τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και τη χορωδία του A’ ΚΑΠΗ και στις 11 και μισή στην Κεντρική Αγορά θα υπάρχει μουσική και Χριστουγεννιάτικα εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρής Μαντίνειας και το Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας “H Αγία Κυριακή”.
Μια πολύ σημαντική διοργάνωση ανακοινώθηκε χθες από το Ωδείο Καλαμάτας: ένα τριήμερο αφιέρωμα για το έργο του συνθέτη Γιάννη Χρήστου (1926 - 1970) διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στις 4 - 5 - 6 Ιανουαρίου 2015. Διδάσκει, παρουσιάζει και διευθύνει ο Θόδωρος Αντωνίου ακαδημαϊκός, συνθέτης, μαέστρος και πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών. Το συντονισμό του αφιερώματος έχει ο Στάθης Γυφτάκης συνθέτης μέλος Δ.Σ. Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ θα προβληθεί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Κωστή Ζουλιάτη "Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένο στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου σεμινάριο - διάλεξη - πρόβα για τα έργα του Γ. Χρήστου, με ελεύθερη είσοδο (10.30 π.μ. - 1και 5.30 - 8 μ.μ.). Την τελευταία ημέρα, Τρίτη 6 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ θα γίνει συναυλία με έργα Γ. Χρήστου, υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Γ.Σαρ.