Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 17:24

Αφιέρωμα στο Ζαμπέτα από το "Κρυφό Σχολειό"

Γράφτηκε από την
Αφιέρωμα στο Ζαμπέτα από το "Κρυφό Σχολειό"

Με «ανεβασμένη» διάθεση και σε «νέο» χώρο συνεχίζει τις βραδιές του το «Κρυφό Σχολειό» του Τάκη Λουκαρέα και ο συλλόγος προς διάδοση της μουσικής ΝΕΑΝΕΣ.
Την Κυριακή το βράδυ στο χώρο του ξενοδοχείου REX, διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στο Γιώργο Ζαμπέτα.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με ορχηστρικά κομμάτια του μεγάλου λαϊκού συνθέτη εκτελεσμένα από τη λαϊκή ορχήστρα  Γιώργος Ζαμπέτας, με επικεφαλής το σολίστα μπουζουκιού Θανάση Βασιλά (γνωστό από την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης). Στη συνέχεια τραγούδια του Γ. Ζαμπέτα θα ερμηνεύσει η Ελένη Ροδά, η οποία σε αρκετά  από αυτά είχε συνεργαστεί μαζί του ερμηνεύοντάς τα, με τη συνοδεία στην κιθάρα του μόνιμου συνεργάτη της Κώστα. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η και η αναφορά της σε γεγονότα που θυμάται από τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη. Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με ένα πρόγραμμα από την πιο πάνω ορχήστρα  η οποία εκτός του Θανάση Βασιλά αποτελείται από τους Γιάννη Γκουγκουτούδη στο μπουζούκι, Γιάννη Ματσούκα στην κιθάρα, Φώτη Αποστολάρα στο μπάσο, και στο τραγούδι τον Κώστα Μάντζιο και τη Δάφνη Δέδε.
Η ώρα προσέλευσης είναι 8.30μ.μ., ενώ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9.30μ.μ.
Την Κυριακή 20 Μαρτίου το «Κρυφό Σχολειό» ταξιδεύει στη συμπρωτεύουσα για παραστάσεις, και την Κυριακή 27 Μαρτίου και πάλι στο ξενοδοχείο REX θα παρουσιάσει τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου με μουσικούς από το Ρέθυμνο. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στον «Αρχάγγελο» της Κρήτης Νίκο Ξυλούρη.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια των προγραμμάτων έχει ο Τάκης Λουκαρέας – ΝΕΑΝΕΣ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 6973 539805.


Από το Σύλλογο προς Διάδοση της Μουσικής


NEWSLETTER