Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 19:36

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

H επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έγινε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" στο Διοικητήριο, παρουσία πλήθους κόσμου.

Σήμερα, η εκπαιδευτική ζώνη του Φεστιβάλ ξεκινά στις 9 το πρωί και περιλαμβάνει τις εξής ταινίες: 9 π.μ. "Αλέξανδρος ο Μέγας, ο Μακεδών" σε σκηνοθεσία Bernard George, 10.30 "Αρχαίος υπολογιστής" σε σκηνοθεσία Paula S.Apsell, 12 "Ες αύριον τα σπουδαία ένας νέος μετράει τα άστρα". Για το κοινό: 3 μ.μ. "The garden" σε σκηνοθεσία Scott Hamilton Kennedy, 4.30 "Char... the no-man’s island" σε σκηνοθεσία Sourav Sarangi, 6 μ.μ. "Η τέχνη της κρίσης, η περίπτωση του θεάτρου" σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πατρώνη, 7 μ.μ. "The outcasts" σε σκηνοθεσία Γιώργου Γεωργόπουλου, 8.30 "Απαλλοτρίωση" σε σκηνοθεσία Μάνου Παπαδάκη. Ακολουθεί συζήτηση.
Επίσης, στην "Αυτοσχέδια σκηνή" στην οδό Mπενάκη 19 στο Ιστορικό Κέντρο (όπισθεν Φιλαρμονικής) 3 - 6 μ.μ. θα γίνει Workshop σκηνοθεσίας από τους Δημήτρη Μπαβέλλα και Γιώργο Γεωργόπουλο και στις 3 - 5 σεμινάριο εκπαιδευτικών.
Επιπλέον, στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης σήμερα η εκπαιδευτική ζώνη ξεκινά στις 9 το πρωί και περιλαμβάνει να φιλμ:  "TO.ΡΑ.ΚΕ.", "SOS animals in danger", "Αλέξανδρος ο Μέγας, ο Μακεδών", "Ηλιόσποροι", "Κοινωνικό ωδείο".
Το Φεστιβάλ είναι ένα πανόραμα ντοκιμαντέρ της τελευταίας 5ετίας και δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στην Καλαμάτα οι προβολές και οι εκδηλώσεις γίνονται στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας "Αλέξανδρος Κουμουνδουρος", στην Τρίπολη στο Μαλλιαροπούλειο, στη Σπάρτη και στη Μεγαλόπολη στο Πνευματικό Κέντρο, στην Αμαλιάδα στο σινεμά της πόλης.
Ολες οι προβολές και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα στο κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες www.peloponnisosdocfestival.com, 27210 62151 (κ. Κυριαζόπουλος).
Γ.Σαρ.


NEWSLETTER