Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 22:29

Την Τσικνοπέμπτη η έναρξη του Καρναβαλιού στη Μεσσήνη

Την Τσικνοπέμπτη θα γίνει η έναρξη του 155ου Καρναβαλιού Μεσσήνης, με το άρμα του Μπεκρή να περιδιαβαίνει στις γειτονιές της πόλης και κατάληξη στην κεντρική πλατεία με τσίκνισμα, κρασάκι και χορούς.

Φέτος όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, ξεκινά από το δήμο προσπάθεια για την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων που ξεχάστηκαν με τα χρόνια, αλλά και την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών της Μεσσήνης. Ετσι το παλιό έθιμο «Ο τυρής και ο ταραμάς» θα αναβιώσει στο φετινό καρναβάλι ενώ το «Κομιτάτο», μια επιτροπή δηλαδή με πολίτες της Μεσσήνης οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό του, θα σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας νέας εποχής, με πολλές εκπλήξεις.

Κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου έχουν ακόμη προγραμματιστεί σε κάθε γωνιά της πόλης διάφορα δρώμενα, όπως το maskarata bike, το παιδικό καρναβάλι και γαϊτανάκι, καθώς και μουσικές εκδηλώσεις ζωντανές ή με dj. Επίσης, τα καθιερωμένα δρώμενα όπως το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, η Μαντολινάτα και φυσικά οι πατροπαράδοτες φωτιές, η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της γριάς Συκούς, το κέρασμα της παραδοσιακής φασολάδας, το δρώμενο της Βάμαινας, δεν θα λείπουν από το φετινό καρναβάλι, παρόλο που η νέα δημοτική αρχή είχε μόλις 5 μέρες για να τα οργανώσει όλα. Και φυσικά η κορύφωση φέτος θα γίνει όπως πάντα με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας, στις 23 του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι η προετοιμασία για το καινούργιο καρναβάλι να ξεκινά με το που θα τελειώνει το προηγούμενο. Ηδη μάλιστα μαθαίνουμε ότι ο αντιδήμαρχος Κ. Γεωργακόπουλος κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν με το τέλος του φετινού καρναβαλιού στο νέο "Κομιτάτο" που θα αρχίσει να σχεδιάζει το καρναβάλι για του χρόνου. Ο στόχος είναι να επιστρέψει δυναμικά το παλιό Νησιώτικο καρναβάλι, και να πάψει να είναι υπόθεση δύο μηνών το χρόνο. 

Ν.Κ.