Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 08:44

Καλαματιανό Καρναβάλι: Η Ιζαμπιάδα το Σάββατο και η παρέλαση την Κυριακή

Γράφτηκε από την

Πλησιάζει η στιγμή για τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2015, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ. θα γίνει η «Ιζαμπιάδα» στην Κεντρική Προκυμαία του Λιμανιού Καλαμάτας και την Κυριακή στις 2.30 μ.μ. η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η τελετή λήξης και η συναυλία με τους Demy & the band στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Οσον αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις, η ομάδα των επιχειρήσεων του Πεζόδρομου Αμφείας την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου διοργανώνουν street party και πανηγυρική λήξη του Kαρναβαλιού, μετά την τελετή λήξης, μέχρι τη 1 τα ξημερώματα.

Στον Πεζόδρομο της Ιατροπούλου, το Σαββατοκύριακο θα γίνει πάρτι μετά τις 8 μ.μ.

Ακόμη το Σάββατο στο Ιστορικό Κέντρο στην Πλατεία Οθωνος στις 11.30 το πρωί ξεκινά η μέρα με το event "Γιορτάζουμε την Αποκριά.... με εδέσματα, μουσική και παραδοσιακούς χορούς".

Οι γιορτές που θα γίνουν στις τοπικές κοινότητες έχουν ως εξής: - Σάββατο 21 Φεβρουαρίου Ασπροπουλιά κεντρική πλατεία 8 μ.μ. γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα. Βρωμόβρυση, οικισμός Κρασοπούλα, αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου 8 μ.μ. παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο.

- Κυριακή 22 Φεβρουαρίου Αλαγονία Καλαμάτας, πρωινό κάλεσμα με τούμπανα και φλογέρες. Αρις κεντρική πλατεία 4 μ.μ. βλάχικος γάμος και παραδοσιακή μακαρονάδα. 6 μ.μ. κεντρική πλατεία, φωτιές, αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι και δρώμενα μαζί με τις μπαρμπούτες. Πηγές Καλαμάτας 6 μ.μ. φωτιές, αποκριάτικο γλέντι και παραδοσιακή μακαρονάδα. Σπερχογεία κεντρική πλατεία, 7 μ.μ. κουρτσαουσάνικος γάμος, αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα. Λαίϊκα κεντρική πλατεία 8 μ.μ. αερόστατα, παραδοσιακή μακαρονάδα, μουσική και χορός με μεταμφιεσμένους. Ανθεια 8 μ.μ. αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα. Αμφεια Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας 8 μ.μ. παραδοσιακή μακαρονάδα, Αρφαρά 8 μ.μ. φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα. Αγριλος 8 μ.μ. παραδοσιακή μακαρονάδα.

 

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στην παραλία Καλαμάτας, στον προλιμένα στις 11 π.μ. ξεκινούν τα Κούλουμα στην Παραλία, με πέταγμα χαρταετού. Στη Ράχη, στη συμβολή οδών Μετσόβου και Καζαντζάκη και Αγίας Λαύρας στις 7 μ.μ. αρχίζει γλέντι με κεράσματα και ζωντανή μουσική.

Την Καθαρά Δευτέρα στη Νέδουσα αναβιώνει το δρώμενο ευετηρίας στις 10.30 π.μ. με τον αγερμό και στις 12 ξεκινούν τα δρώμενα.

Στη M. Μαντίνεια στο Δημοτικό Σχολείο στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει γιορτή για τα Κούλουμα, με πέταγμα χαρταετού και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Στη Σπερχογεία στην κεντρική πλατεία οι εκδηλώσεις ξεκινούν επίσης στις 11 π.μ., όπως και στον Αρι στο ύψωμα Ρετσίνη, στην Αιθαία στην πλατεία, στα Αρφαρά στην πλατεία και στο Πλατύ, με πέταγμα χαρταετού. Στην Αμφεια στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας στις 5 μ.μ. θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός αερόστατου.