Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 13:59

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στο Μαθητικό Φεστιβάλ Οπερας

Γράφτηκε από την

Στις 29 και 30 Μαρτίου η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ιλίου διοργανώνει στο Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Όπερας για τους μαθητές των σχολείων της χώρας.
Για την φετινή καλλιτεχνική περίοδο, τα μουσικά σχολεία Ρόδου, Καλαμάτας, Πειραιά, Παλλήνης, Ιλίου και τα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, παρουσιάζουν όπερες, μιούζικαλ, χορωδιακά, όπερα δωματίου, μπάντες και πολλά happenings που συναρπάζουν. Η γιορτή αυτή της όπερας διοργανώνεται για  δεύτερη φορά μετά την μεγάλη περυσινή επιτυχία, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 4.000 θεατές και συμμετείχαν 500 περίπου παιδιά.

Τα Σχολεία παρουσιάζουν το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τρίτη 29 Μαρτίου

15:00 Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά την  παιδική όπερα «ο Τικαλάκης» του Στέλιου Μαρίνη.
17:30 Το Πρότυπο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, τη νέα όπερα «Το καναρίνι» του Γιάννη Δροσίτη και εισαγωγές από όπερες με την Φιλαρμονική του Σχολείου.
20:00 Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, την παιδική όπερα  «Η Χαμένη Κούκλα» του Νίκου Τσότρα.

Τετάρτη 30 Μαρτίου

17:00 Τα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα το μιούζικαλ «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες», με ποικίλη μουσική, σκηνοθεσία και κείμενα Μαριάννας Παπαδοπούλου.
19:00 Το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, την όπερα δωματίου «Το Μαγικό Βιολί» σε μουσική του Ιωσήφ Βαλέτ και  λιμπρέτο του μαθητή από τη Θεσσαλονίκη Ραφαήλ Κετσετσίδη, ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό λιμπρέτου Όπερας (συνεργασία ΕΛΣ και  ΕΚΕΒΙ).
20:30 Το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, την όπερα «Βαστιανός και Βαστιανή» του Μότσαρτ.

Πριν και μετά τις παραστάσεις θα διοργανωθούν happenings και μικρές εκδηλώσεις μέσα και έξω από το Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ.

Από το Γραφείο Τύπου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής


NEWSLETTER