Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 08:45

Συναυλία με τους Εncardia στην Καλαμάτα

Συναυλία με τους Εncardia στην Καλαμάτα

Συναυλία ανοιχτή στο κοινό με τους Εncardia διοργανώνουν το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του, μεθαύριο Σάββατο στις 8.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου, στην οδό Γεωργίου Καρέλια, στην Παραλία Καλαμάτας.

Οι Εncardia είναι ένα Ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το πρωί, με τη λειτουργία 2 εργαστηρίων, χορού και πολυφωνικού τραγουδιού, που θα απευθύνονται στους μαθητές με σκοπό οι συμμετέχοντες να λάβουν μέρος και στη συναυλία που θ’ ακολουθήσει το ίδιο βράδυ.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι η επαφή των μαθητών του σχολείου με ποικίλα μουσικά ακούσματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την μουσική παράδοση των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας, καθώς και η προβολή της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας του σχολείου.

Για το θέμα έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στο σχολείο η Σοφία Πουλοπούλου, γυμνάστρια και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Θανάσης Αθανασόπουλος. Είπαν πως οι Εncardia έχουν κάνει από 1.300 live και έχουν συνεργαστεί με μεγάλους Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες. Η παράστασή τους είναι ιδιαίτερη και συνδυάζει το χορό με το τραγούδι, που καταφέρνει να ξεσηκώνει τον κόσμο. Η συναυλία έχει προαιρετικό εισιτήριο 5 ευρώ και ως support θα εμφανιστούν λίγο πριν, μαθητές του ΜΣΚ σε τραγούδια των Εncardia και σε τραγούδια με στίχους του Καββαδία.

Γ.Σαρ.