Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 19:26

Μαθητικές θεατρικές παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Μαθητικές θεατρικές παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Μαθητικές θεατρικές παραστάσεις με τίτλο "Θεατροδράσεις" ξεκινούν από σήμερα στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ. Τις παραστάσεις διοργανώνει, για 3η χρονιά φέτος, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν επτά μαθητικές παραστάσεις ξεκινώντας από αύριο θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου.

 Οι παραστάσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, θα γίνουν ως εξής:

- Σήμερα μεταξύ 10.30 και 11.30 το πρωί, το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων (με συντονίστριες τις καθηγήτριες Αλεξάνδρα Βαρβατσούλη, Αργυρώ Μπακάλη, Ελπίδα Δεγαΐτη και Καλομοίρα Παντελή) θα παρουσιάσει την κωμωδία του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής».

-Την Πέμπτη 30 Απριλίου, από τις 11 το πρωί ώς τις 12.30 το μεσημέρι, το ΓΕ.Λ. Μεσσήνης (με συντονιστές καθηγητές τον Νικόλαο Φουσιάνη και την Αγγελική Ρακιντζή) θα εμφανιστεί με την αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη «Φοίνισσες».

-Τη Δευτέρα 4 Μαΐου, από τις 8 ώς τις 9 το βράδυ, το Γυμνάσιο Πεταλιδίου (με συντονιστές καθηγητές τους Δήμητρα Γρουσουζάκου, Μαρία Τζιφή, Αννα - Μαρία Τσόγκα και Γρηγόριο Κίσσα) θα κάνει την εμφάνισή του με την «Ελλαδογραφία» του Γ. Τσαγκάρη, σε διασκευή της Δήμητρας Γρουσουζάκου.

-Την Τρίτη 5 Μαΐου, από τις 8 ώς τις 9 το βράδυ, το Γυμνάσιο Θουρίας (με συντονίστριες καθηγήτριες τις Μαρία Μπαλάσκα, Ευτυχία Κούτρικα και Μαρία Πολυχρονοπούλου) θα παρουσιάσει το έργο της καθηγήτριας του σχολείου Ευτ. Κούτρικα «Ρεπορτάζ στον Παράδεισο».

-Την Τετάρτη 6 Μαΐου, από τις 9 ώς τις 10.30 το βράδυ, το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (με συντονιστές καθηγητές την Αναστασία Μπιστόλα και τον Γεώργιο Καλαποθαρέα) θα εμφανιστεί με την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης».

-Την Πέμπτη 7 Μαΐου, από τις 8 ώς τις 9 το βράδυ, το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (με συντονίστριες καθηγήτριες τις Ειρήνη Παπαχίου, Μαρία Γκοτοσοπούλου, Γεωργία Νικολετσέα και Ιωάννα Παπαδάκη) θα κάνει την εμφάνισή του με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη».

-Την Παρασκευή 8 Μαΐου, από τις 11 το πρωί ώς τις 12.30 το μεσημέρι, το Γυμνάσιο Πύλου (με συντονίστριες καθηγήτριες τις Θεοδοσία Μπαξεβάνη, Σταυρούλα Γεωργιοπούλου, Ευαγγελία Παπαχρήστου και Ασημίνα Μακρή) θα παρουσιάσει το «Παραμύθι χωρίς όνομα», παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα και στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.