Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 08:02

Να θυμηθώ... Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η ατζέντα των εκδηλώσεων για τη σημερινή ημέρα...

- "Θεατροδράσεις" στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Σήμερα στις 11 το πρωί «Παραμύθι χωρίς όνομα» από το Γυμνάσιο Πύλου στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

- "Οι ηδονές και πώς τις απολαμβάνουμε. Η διδασκαλία του Επίκουρου περί των ηδονών και οι αντίστοιχες θεωρίες του Πλάτωνος και του Αριστοτέλη" διάλεξη Κ. Νιάρχου σήμερα στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Rex". 

- Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού σήμερα στα γραφεία του ΕΣ Καλαμάτας στην οδό Κεφάλα 5 στις 7.30 μ.μ. 

- Παρουσίαση βιβλίου "Του αηδονιού το δάκρυ" του Γιώργου Ελ. Τζιτζικάκη σήμερα στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο "Παπαχρήστου" στην Πλατεία 23ης Μαρτίου. 

- Ομαδική έκθεση εικαστικών στο Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας στην οδό Μπενάκη 5 στο Ιστορικό Κέντρο, από σήμερα ως την Κυριακή. Εγκαίνια σήμερα στις 8 μ.μ.

- Εκδήλωση "Γιορτάζοντας το φως" σήμερα στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" από την Περιφερειακή Ενότητας Μεσσηνίας το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Ε.Κ.Φ.Ε. (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Μεσσηνίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το παράρτημα της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών Μεσσηνίας. 

- Διήμερο εργαστήριο για τη συγγραφή εκπαιδευτικών σεναρίων για το Θέατρο, την Αγορά, το Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης στo πλαίσιο του «4ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη», στο Δημοτικό Κατάστημα της Αρχαίας Μεσσήνης αύριο από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 6 μ.μ., με διάλειμμα για γεύμα στην Αρχαία Μεσσήνη και την Κυριακή από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

- Βραβεύσεις για τον 4ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας "Σοφία Φίλντιση - Το δέντρο της Σοφίας" και το Διαγωνισμό "Βιβλιοδρομίες" το πρωί του Σαββάτου στις 10 στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, με αφιέρωμα στη Σοφία Φίλντιση.

- Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους φονευθέντες λιμενεργάτες στην Καλαμάτα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας (9 Μαΐου 1934) αύριο Σάββατο στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΕΚΚ στην οδό Αριστομένους 95. 

- "Πάμε βόλτα" στη δυτική πλευρά του λιμανιού αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ. από το Τελωνείο.

- Συναυλίες από το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση "Φάρις": των συμμετεχόντων στο σεμινάριο ρυθμών Δυτικής Μακεδονίας αύριο Σάββατο στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου. Με το Λουκά Λυμπερόπουλο (φλάουτο) και το Θόδωρο Κοτεπάνο (πιάνο) την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. επίσης στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου με ελεύθερη είσοδο. Συναυλία με τη πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο και τον Κωνσταντή Σφέτσα (βιολοντσέλο) τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο με ελεύθερη είσοδο.

- Συναυλία του Παντελή Θαλασσινού στην Καλαμάτα αύριο Σάββατο 9 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ.  

- Εκθεση ζωγραφικής "Η τέχνη του χρόνου" την Κυριακή στο ξενοδοχείο "Ιβίσκος" στις 6 μ.μ. στην οδό Φαρών 196. 

- Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης την Κυριακή στο "Ideal" καφέ στο Πάρκο Μεσσήνης στις 7 μ.μ.

- Εκδήλωση στην μνήμη του "Επίκουρου", του θεωρητικού - αρθρογράφου γεύσης και κορυφαίου κριτικού εστιατορίων Αλβέρτου Αρούχ την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. στο ''Fish & pasta Καννάς".

- Ανοιξιάτικο μπαζάρ από το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου "Δύναμη ζωής" την Δευτέρα και Τρίτη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 

- Παρουσίαση των βιβλίων "Εντός των τειχών" (ποίηση) και "Απόδραση στην άλλη μέρα" (διηγήματα) από τις Εκδόσεις "Ιωλκός" τη Δευτέρα στις 8 μ.μ. στο "Rex" στην Καλαμάτα στην οδό Αριστομένους 26.

- Φωτογραφική έκθεση «Ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897» στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας έως τις 30 Ιουνίου στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου 10: Τρίτη 9 - 2 μ.μ., Τετάρτη 9 - 2 μ.μ. και 6 - 8 μ.μ., Πέμπτη - Σάββατο 9 - 2 μ.μ., Κυριακή 11 - 2 μ.μ. Δευτέρα κλειστά. 

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Cine Center

- Αίθουσα 1: "Εκδικητές: η εποχή του Ultron", περιπέτεια, 141’, 19:00 & 21:45. Η βραδινή της Παρασκευής είναι σε 3D. - Αίθουσα 2: "Το μυστικό της Ανταλάιν", ρομαντική, 110’, 21:30.

Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr. 

 

ΑΘΗΝΑ

- Εκθεση έργων του ζωγράφου Νίκου Δραγούμη και ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, σε σκηνοθεσία της Μεσσήνιας δημιουργού Κλεώνης Φλέσσα, 

από το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης στο Μέγαρο Εϋνάρδου στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 20 στην Αθήνα, έως τις 18 Ιουλίου.