Σάββατο, 16 Μαϊος 2015 08:02

Να θυμηθώ... Σαββατοκύριακο 16-17 Μαΐου 2015

Η ατζέντα των εκδηλώσεων για τo Σαββατοκύριακο...

 - International Jazz Festival στην Καρδαμύλη μέχρι και σήμερα Σάββατο.

- 4η Ανθοκομική Εκθεση του Δήμου Καλαμάτας από σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως τις 24 του μήνα.

- 16η και 17η Εθνική Eκθεση Μορφολογίας Σκύλων, αυτό το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου στην Καλαμάτα από τον Κυνοφιλικό Ομιλο Μεσσηνίας στο "Tennis Club" (τέρμα Αρτέμιδος, εκβολές Νέδοντα). Είσοδος δωρεάν, από τις 9 π.μ. 

- Εκδήλωση "Διπλά χαρισματικά παιδιά" σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία αυτό το Σαββατοκύριακο με το δρ. Δημήτρη Δημητρίου - Παπαβασιλείου. Η ομιλία του θα αφορά παιδιά που είναι χαρισματικά, αλλά έχουν και κάποια αδυναμία όπως μαθησιακή δυσκολία, ΔΕΠΥ, Ασπεργκερ, άγχος και άλλες καταστάσεις σύγχρονες με τη χαρισματικότητά τους. Ο κ. Δημητρίου - Παπαβασιλείου είναι παιδίατρος - νευροαναπτυξιολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής. Η διοργάνωση είναι της "Ε" και του www.eleftheriaonline.gr και η εκδήλωση γίνεται με την 

επιστημονική υποστήριξη των: Βασ. Μαρκόπουλου (λογοπεδικού - ειδικού παιδαγωγού), Βασ. Γεωργανά (φυσιοθεραπεύτριας). Για  επικοινωνία: 6973-255554 και 6994-065230. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους επιθυμούν, αφού πρώτα καλέσουν στα παραπάνω τηλέφωνα. Στην Καλαμάτα η ομιλία θα γίνει σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο "Εlite City Resort" και αύριο Κυριακή 17 Μαΐου στις 12 μ. στο "Τρενοτεχνείον". Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

- Επιστημονική διημερίδα "Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια. Αρχαιολογικές και ιστορικές προσεγγίσεις" στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης σήμερα Σάββατο 5 - 9 μ.μ. και αύριο Κυριακή 9 π.μ. - 1 μ.μ. Ακολουθεί ξενάγηση στο Κάστρο.

Η διοργάνωση είναι του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών/Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης.  

- Παρουσίαση της Λένας Μαντά στην Καλαμάτα σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ. για το νέο της βιβλίο "Μια συγνώμη για το τέλος", στο βιβλιοχαρτοπωλείο "Κονταργύρη" στην Πλατεία 23ης Μαρτίου. Δύο τυχεροί θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο δωρεάν, μετά από κλήρωση. 

- Εκδήλωση "Εθιστικές ουσίες: ευχαρίστηση ή χειροπέδες στον εγκέφαλο;" σήμερα το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο "Αλ. Κουμουνδούρος" στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα από το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας.

Ομιλητής ο Γιώργος Παναγής αναπληρωτής καθηγητής βιοψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

- Στα νερά της Στύγας θα βρεθεί αύριο Κυριακή 17 Μαΐου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας. Η διαδρομή θα έχει ως αφετηρία το χωριό Περιστέρα και θα ανεβαίνει στην υψηλότερη κορυφή του Χελμού (2318 μ.), για να επιστρέψει από άλλο δρόμο στο χιονοδρομικό κέντρο. Πρόκειται για μια απαιτητική διαδρομή με 11 ώρες πορείας και βαθμό δυσκολίας 4+. Η αναχώρηση θα γίνει σήμερα μεσημέρι Σαββάτου και έχει προγραμματιστεί διανυκτέρευση στην περιοχή της Περιστέρας. Για πληροφορίες: 27210 9773, 6987-564745, www.eoskal.gr.

- Παράσταση από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ με το έργο του Ρίτσου "Οι γειτονιές του κόσμου" αύριο Κυριακή 17 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπακωνσταντίνου. Η είσοδος για την παράσταση γίνεται με λαχνό του ΠΑΜΕ των 5 ευρώ.

- Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Σχίζα ''Ο κήπος μου - Eνα αφήγημα πολεοδομικών προθέσεων'' (Eκδόσεις ''Μανδραγόρας'') τη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας ''Ελευθερία'' στην οδό Γεωργούλη 26 στην Καλαμάτα.

- Φωτογραφική έκθεση «Ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897» στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας έως τις 30 Ιουνίου στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου 10: Τρίτη 9 - 2 μ.μ., Τετάρτη 9 - 2 μ.μ. και 6 - 8 μ.μ., Πέμπτη - Σάββατο 9 - 2 μ.μ., Κυριακή 11 - 2 μ.μ. Δευτέρα κλειστά. 

- Παραστάσεις κουκλοθέατρου με το έργο «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής στην οδό Ευριπίδου 2 μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Για κλείσιμο παραστάσεων: 27210 21653, 82864, 6977-437279, 6971-540945.

- Αφιέρωμα στην ποιήτρια Κατερίνα Γώγου στο "Κύτταρο" στον Πεζόδρομο Αμφείας για τα 75 χρόνια από τη γέννησή της, την Κυριακή 31 Μαΐου. 

 ΑΡΚΑΔΙΑ

- Πεζοπορική εξόρμηση από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και με αφορμή τα εγκαίνια του νέου μονοπατιού στο Μαίναλο, αύριο Κυριακή. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης: ΕΟΣ Τρίπολης, ΕΟΣ Αχαρνών, ΕΟΣ Καλαμάτας, Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου, ΕΟΣ Κορίνθου, ΕΟΣ Χαλκίδας, ΕΟΣ Αθηνών. Μετά τα εγκαίνια και το κέρασμα στην Πλατεία Νυμφασίας, η ομάδα θα κινηθεί στη διαδρομή Νυμφασία – Μονή Κερνίτσας – Ασκηταριό Σφυρίδας – Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο. Ο βαθμός δυσκολίας της πορείας είναι Β (μέτρια) και η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 6 ώρες. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 το πρωί της Κυριακής με Ι.Χ. από το Κλειστό Γυμναστήριο για Τρίπολη (πιθανή μετεπιβίβαση σε λεωφορείο του Σ.Α.Ο.Ο.) – Νυμφασία.

Για πληροφορίες: Κώστας Λαγανάς 6974-098419.

ΑΘΗΝΑ

- "Η φαλακρή τραγουδίστρια" του Ευγένιου Ιονέσκο από τo Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου στις 9 τo βράδυ στο Θέατρο "Ροές" στο Γκάζι, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κώστα Δριμυλή. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: το κανονικό 10 ευρώ, το μαθητικό/φοιτητικό/ειδικών κατηγοριών 5 ευρώ. Στην οδό Ιάκχου 16 στο Γκάζι.

- Συνάντηση - συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Μεσσήνιου Παναγιώτη Χ. Βούρου "Οι πλείστου άνθρωποι κακοί;" από τις Εκδόσεις "Κοράλλι", τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αυλώνος "Δημήτρης Λιάκουρης" και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυλωνιτών "Το Σάλεσι", τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αυλώνος στην Αττική.