Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 22:17

Σαϊτοπόλεμος την Κυριακή στην Καλαμάτα - ιππικοί αγώνες τη Δευτέρα στο Πλατύ

Γράφτηκε από την
Σαϊτοπόλεμος την Κυριακή στην Καλαμάτα - ιππικοί αγώνες τη Δευτέρα στο Πλατύ

Την Κυριακή του Πάσχα στις 8 μ.μ. στο γήπεδο των Σφαγείων θα αναβιώσει -μετά από ένα χρόνο διακοπής- το έθιμο του σαϊτοπόλεμου. Φέτος θα λάβουν μέρος 7 μπουλούκια, καθένα από τα οποία θα αποτελούνται από 10 -15 άτομα και θα ρίξουν από 100 – 130 σαΐτες. Οι καπεταναίοι των  μπουλουκιών είναι οι Κυριάκος Ζησιμάτος (Ράχη), Γιάννης Βαρελάς (Φραγκοπήγαδο), Χρήστος Σαμιώτης (Κούγκι), Κώστας Ξυγκώρος (Κοκκορόγιαννη), Κώστας Σωτηράκος (Αγιοσίδερης), Παναγιώτης Τσικούρης (Αιθαία) και Θεμιστοκλής Μάρκου (Φυτειά). Για τη φετινή διοργάνωση μίλησε χθες ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Αθανασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε  στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τη διάσωση του εθίμου μετά τις περσινές εξελίξεις, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια αναβάθμισής του χρόνο με το χρόνο.
Για τις περικοπές που έγιναν στα υλικά λόγω της υποχρηματοδότησης, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των σαϊτολόγων Κώστας Ξυγκώρος, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι κανονικά απαιτούνται 40.000 ευρώ και όχι 18.000 που διατέθηκαν φέτος.
Κάλεσμα στους Καλαματιανούς να παρακολουθήσουν το φετινό σαϊτοπόλεμο που όπως είπε θα είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακός αφού θα έχει νυχτώσει, απηύθυνε και ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Σαϊτολόγων Δήμου Καλαμάτας Νίκος Ταβουλάρης.
Εξάλλου παρουσίαση πραγματοποιήθηκε και για τους ιππικούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα του Πάσχα στις 10 π.μ. στο Πλατύ. Ο πρόεδρος της “Φάρις” Νίκος Μπασακίδης μίλησε για τη διοργάνωση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο υπό κατασκευή ιπποδρόμιο, στο οποίο όπως είπε απομένει μόνο η περίφραξη.
Στοιχεία για τη διοργάνωση έδωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Γιώργος Τζαβάρας. Συγκεκριμένα στη μία ιπποδρομία θα λάβουν μέρος 20 καθαρόαιμα άλογα από τον ιππόδρομο του Μαρκόπουλου, στη δεύτερη άλογα από την περιοχή, ενώ θα πραγματοποιηθεί και τρίτη μεταξύ των αλόγων που θα επικρατήσουν στις δύο προηγηθείσες ιπποδρομίες.


NEWSLETTER