Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 14:04

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Γύθειο

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Γύθειο

Το Περιβολάκι στο Γύθειο φέτος αποτελεί σημείο πασχαλινής συνάντησης των παιδιών και όχι μόνο, με πρωταγωνιστές τον κυρ κούνελο και τη φίλη του την Κατερίνα.
Είναι μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού ο Σύλλογος φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γυθείου, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων της πόλης και η κινηματογραφική λέσχη Γυθείου.
Οι εκδηλώσεις έχουν διττό χαρακτήρα, τον ψυχαγωγικό και τον βιωματικό των εθίμων και των παραδόσεων της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ο κυρ κούνελος και η φίλη του η Κατερίνα έχουν στήσει στο περιβολάκι τον δικό τους χώρο, το σπίτι τους μέσα στο δάσος, όπου οι επισκέπτες  θα
περιηγηθούν  στην Έκθεση βιβλίου, το Παζάρι Λουλουδιών και Πασχαλιάτικης λαμπάδας.
Παράλληλα υπάρχουν και θεατρικά- παιδαγωγικά δρώμενα ενώ την Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι τα παιδιά θα βάψουν κόκκινα αυγά ενώ την Μεγάλη Παρασκευή θα στολίσουν το δικό τους Επιτάφιο στην Κρανάη αυτόν του  Αγίου Πέτρου και θα συμμετάσχουν στην  πομπή της περιφοράς των Επιταφίων στους δρόμους της πόλης.
Η κινηματογραφική λέσχη έχει αναλάβει την προβολή παιδικών ταινιών και των παθών του Κυρίου με εικόνες και μουσική.
Παράλληλα η Μάνη πανέτοιμη υποδέχεται τους επισκέπτες της οι οποίοι επέλεξαν να εορτάσουν το Πάσχα στην περιοχή, ενώ τα πρώτα κρουαζιερόπλοια αγκυροβόλησαν στο λιμάνι του Γυθείου.

Από το Δήμο Ανατολικής Μάνης