Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 19:23

Καλοκαιρινές βραδιές πολιτισμού στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο για 28η χρονιά

Με σημαντικές παραστάσεις κι εκδηλώσεις, συνεχίζεται και αυτή την θερινή σεζόν, για 28η χρονιά, ο καλλιτεχνικός θεσμός του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου Σπάρτης, με συνδιοργανωτή, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπαρτιατών.

 

Στο αμφιθέατρο, με φόντο την φωτισμένη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, θα παρουσιαστούν μοναδικές βραδιές με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα και μουσικοχορευτικές παραστάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών, αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες τοπικών φορέων της Λακωνίας υπό την Αιγίδα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 29 Ιουνίου με παιδικό θέατρο και ολοκληρώνονται στις 16 Σεπτέμβρη με αρχαία τραγωδία, ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

-Δευτέρα 29 Ιουνίου & ώρα 9.15μ.μ., Παιδική Θεατρική Παράσταση «Παραμύθι δίχως όνομα» από την Κάρμεν Ρουγγέρη

-Τετάρτη 8 Ιουλίου & ώρα 9.15μ.μ., Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Σπάρτης

-Τετάρτη 15 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ., Συναυλία με Ελένης Βιτάλη - Γλυκερίας

-Δευτέρα 20 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ., «Πριν το χάραμα» Μιούζικαλ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

-Τετάρτη 29 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ., 'Ασπρα καράβια τα όνειρά μας - Συναυλία του Γιάννη Σπανού

-Παρασκευή 7 Αυγούστου & ώρα 9.30 μ.μ., «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από την 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με το Nικήτα Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρο Ζαλμά και Νίκο Αρβανίτη

-Δευτέρα 10 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ., Συναυλία «Έτσι κι αλλιώς» με Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Γιάννη Κότσιρα

-Δευτέρα 24 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ., «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, με το Στέλιο Μάινα, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Τάσο Γιαννόπουλο, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

Επίσης, στο φετινό Φεστιβάλ εγκρίθηκαν και θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος δύο εκδηλώσεις:

-Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου & ώρα 8.30μ.μ., Θεατρική ομάδα «Ιάσθε θεάτρω», με το έργο «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε ντε Βέγκα, σε μουσική του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου.

-Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου & ώρα 8.30μ.μ., Θεατρικό Εργαστήρι Γυμνασίου-Λυκείου Μολάων με την τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες»

ΑΠΕ-ΜΠΕ