Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011 15:20

Συναυλία της Μόνικας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Συναυλία της Μόνικας στην Καλαμάτα

 

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί η γνωστή μουσικός και ερμηνεύτρια Μόνικα, για ένα live στο «Luna Lounge» την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Η Μόνικα (Χριστοδούλου) είναι μια νέα αλλά ήδη πολύ διάσημη ερμηνεύτρια, συνθέτρια και στιχουργός, η οποία παίζει επίσης κιθάρα, σαξόφωνο, ακορντεόν, τύμπανα και φυσαρμόνικα... Εχει σπουδάσει μαθηματικός στην Αθήνα, όπου ζει σήμερα. Η ενασχόλησή της με τη μουσική οφείλεται κυρίως στον μεγαλύτερο αδελφό της, ο οποίος είχε το γκρουπ «Serpentine» όταν σπούδαζε στην Πάτρα, το οποίο έπαιζε με τους «Raining Pleasure» και τους «Closer». Εκείνος την έπαιρνε μαζί του όταν η Μόνικα ήταν 14 χρονών, ως μέλος του συγκροτήματός του, όπου τραγουδούσε κι έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα στις συναυλίες τους.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε στα 23 της χρόνια. Τα τραγούδια της έχουν αγγλικό στίχο και στη μουσική της διαφαίνονται επιρροές από Χατζιδάκι, Ενιο Μορικόνε, PJ Harvey αλλά και «Beatles», γνωρίζοντας πραγματικά πρωτοφανή επιτυχία για τα ελληνικά δεδομένα.

Υστερα από πλήθος συναυλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με δική της σύνθεση-ερμηνεία και στίχους, το Μάιο του 2008 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Avatar» με 13 κομμάτια, από τη δισκογραφική εταιρία «Archangel Music» με τη συνεργασία ενός από τους δύο κορυφαίους μουσικούς της Αριζόνας: τον Martin Wenk από τους «Calexico». Τραγούδια της που σημείωσαν τεράστια επιτυχία είναι τα «Over The Hill», «Babe», «Bloody Sth», «Avatar», «Your Favorite». Ο δίσκος αυτός έγινε πλατινένιος.

Δύο χρόνια μετά, επίσης με δική της σύνθεση-ερμηνεία και στίχους και μετά από πλήθος επιτυχημένων συναυλιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, το Μάιο του 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της Μόνικας με τίτλο «Exit», αποτελούμενο από 12 κομμάτια. Πολύ μεγάλη επιτυχία γνώρισαν αμέσως τα κομμάτια «Yes I Do», «Away from my land», «Not Enough», «Ca commence bien» κ.ά.

 


NEWSLETTER