Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 13:52

Με «Chicago Consort» άνοιξε αυλαία το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλιου

Με «Chicago Consort» άνοιξε αυλαία το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλιου

Άνοιξε τις πύλες του χθες βράδυ το 24ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη, με μια μοναδική παράσταση που έδωσε το νεανικό σύνολο «Chicago Consort», που ταξίδεψε από την Αμερική και μάγεψε το κοινό του φεστιβάλ, στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

 

Νεαροί δεξιοτέχνες του βιολιού παρουσίασαν ένα ποικιλόχρωμο πρόγραμμα που περιλάμβανε μεταγραφές κλασικών κομματιών, ταγκό αλλά και μουσική από τον κινηματογράφο και καταχειροκροτήθηκαν.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται απόψε στον πολυχώρο «Φουγάρο» με ένα μουσικό πρόγραμμα που ταξιδεύει στην Ευρώπη των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, με την Αθηνά Ρούτση στο τραγούδι, τον Φώτη Μυλωνά στα, πνευστά, κιθάρα, μαντολίνο και την Άλκηστη Ραυτοπούλου στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις. Αύριο βράδυ στο Βουλευτικό, ο Κωνσταντίνος Δεστούνης, που βραβεύτηκε στον φετινό «39th International Maria Callas Grand Prix- PIANO», θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου, παρουσιάζοντας πρόγραμμα με έργα Chopin, Lizst και Beethoven.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, αναφερόμενος στην 24η διοργάνωση του φεστιβάλ σημειώνει: «Η αρμονία, ο σεβασμός στη δημιουργία και η συνέχεια είναι οι συνθήκες, οι οποίες προσδίδουν στον θεσμό την αναγκαία ποιότητα στο περιεχόμενό του και την αντοχή για να διανύσει δεκαετίες ζωής, χωρίς να διακινδυνεύσει την απώλεια της θέρμης, με την οποία το περιβάλλουν οι εμπνευστές και οι αποδέκτες του».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για τη φετινή διοργάνωση πως, «το 24ο Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι πλέον γεγονός παρ' όλες τις καθυστερήσεις από όλες τις πλευρές, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και γενικά την τόσο αβέβαιη περίοδο που περνάμε. Ακόμη μια φορά ήταν συγκινητική η ανταπόκριση των καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, η εμπιστοσύνη παλιών φίλων και συνεργατών, όπως η Αυστριακή Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και βέβαια για πολλοστή φορά η βοήθεια, η αυταπάρνηση και το μεράκι των συνεργατών μου με επικεφαλής τον Χρήστο Τσενέ».

Το Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου που θα διαρκέσει ως τις 28 Ιουνίου, διοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπλιέων, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

ΑΠΕ-ΜΠΕ