Τετάρτη, 04 Μαϊος 2011 15:38

Η εκδρομή της Τοπικής Κοινότητας Παρορίου

Η εκδρομή της Τοπικής Κοινότητας Παρορίου

Ξεκίνησαν και φέτος οι εκδρομές στο Παρόρι που γίνονται με  πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας  και  σκοπό έχουν να επισκέπτονται  περιοχές και μέρη της Λακωνίας και της Ελλάδος, με  θρησκευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.
Το Σάββατο λοιπόν 30 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ημερήσια εκδρομή στο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Γέρακα Λακωνίας. Εκεί οι κάτοικοι παρακολούθησαν την θεία λειτουργία που τέλεσε ο νέος εφημέριος της Ενορίας Παρορείου  π. Θεολόγος. Στη συνέχεια  ξεναγήθηκαν στη μονή από την αδελφότητα και άκουσαν  για την ιστορία του μοναστηριού. Έπειτα επισκεφθήκαμε το χωριό Γέρακα με το ωραίο λιμάνι και τη λιμνοθάλασσα, και το μεσημέρι πήγαμε στην Μονεμβάσια  για φαγητό και επίσκεψη στον ιστορικό κάστρο. Μετά πήγαμε στη χωριό Δαιμονιά όπου συναντήσαμε τον τέως εφημέριο Παρορείου τον π. Ηλία Λύρα που τώρα υπηρετεί στα Τάλαντα. Συγκινητικές και ανθρώπινες ήταν οι στιγμές, όταν συναντήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού με τον εφημέριο και την οικογένεια του, που για ενάμισι  χρόνο είχαν άριστη συνεργασία, αφού υπηρέτησε με πολύ ζήλο και αγάπη την Ενορία Παρορείου. Συζήτησαν και αντάλλαξαν σκέψεις γύρω από τα νέα δεδομένα και υποσχέθηκαν πάντοτε να διατηρούνται   οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των.
Τέλος πήραμε το δρόμο της επιστροφής ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που όλα πήγαν καλά ,και ευχηθήκαμε να συνεχίσουμε και στο μέλλον να πραγματοποιούμε τέτοιες εκδρομές.