Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 09:32

Μάγεψε το κοινό το Κουαρτέτο Σαξοφώνων στο πάρκο της Βλαχέρνας

Μάγεψε το κοινό το Κουαρτέτο Σαξοφώνων στο πάρκο της Βλαχέρνας

Μια καταπληκτική μουσική βραδιά προσέφερε το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας στη συναυλία που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Οι καταπληκτικοί μουσικοί κάτω από την καλοκαιρινή πανσέληνο παρουσίασαν ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής, τζαζ και μουσικής από τον κινηματογράφο, ενώ ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα είχαν έργα των Μπαχ, Σκαρλάτη, Μότσαρτ, Γκέρσουιν, Ονουρ και Ζέρβα.

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα που κατάγεται από τα Φιλιατρά και θεωρείται ένα από τα κορυφαία μουσικά σύνολα της Ελλάδας. Μέλη του είναι οι: Αθανάσιος (Σούλης) Ζέρβας σοπράνο σαξόφωνο (αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καθηγητής Ωδείου Αθηνών), Διονύσιος Ρούσσος άλτο σαξόφωνο (καθηγητής Ωδείου Φ. Νάκας), Leo Saguiguit τενόρο σαξόφωνο (αναπληρωτής καθηγητής University of Missouri), Eric Honour βαρύτονο σαξόφωνο (καθηγητής University of Central Missouri).

Η βραδιά ξεκίνησε με καλωσόρισμα του αντιπροέδρου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Χαράλαμπου Παγάνη, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Αθανάσιος Ζέρβας που εξέφρασε τη χαρά και την συγκίνησή του να παίζει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Κ.Μπ.