Πέμπτη, 12 Μαϊος 2011 21:29

Εθνικό Θέατρο και Καμεράτα φέτος στην Αρχαία Μεσσήνη

Εθνικό Θέατρο και Καμεράτα φέτος στην Αρχαία Μεσσήνη

Παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης τον Αύγουστο, αλλά και συναυλία της Καμεράτας στο Εκκλησιαστήριο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει φέτος ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος.
Αυτό ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι στη Μεσσήνη, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου, άλλων αυτοδιοικητικών, όπως επίσης της προϊσταμένης της ΛΗ΄ ΕΠΚΑ Καλαμάτας Ξένης Αραπογιάννη, αλλά και του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, το βιβλίο του οποίου για την Αρχαία Μεσσήνη -από τις εκδόσεις «Μίλητος»- θα παρουσιαστεί επίσης στο Εκκλησιαστήριο φέτος το καλοκαίρι.
Στον ίδιο χώρο, στη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιήσει εκδήλωση και το Μουσικό Σχολείο της Καλαμάτας.
«Επιδιώκουμε να πραγματοποιηθούν στην Αρχαία Μεσσήνη υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις» σημείωσε η Ξένη Αραπογιάννη, γνωστοποιώντας ότι οι σχετικές αιτήσεις προς την υπηρεσία της ήταν ιδιαίτερα πολλές - κι από σημαντικούς φορείς, όπως τόνισε.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης θα «εγκαινιαστεί» φέτος με την εκδήλωση της υποδοχής της φλόγας των Special Olympics 2011, στις 26 Ιουνίου.
Από την πλευρά του ο Π. Θέμελης σημείωσε ότι ένας παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικός χώρος, όπως η Αρχαία Μεσσήνη, είναι περιζήτητος και θα πρέπει -όπως τόνισε- να συνδεθεί και με κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα, όπως τα Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών. Πιθανολόγησε μάλιστα ότι ίσως θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο στάδιο της αρχαίας πόλης μία από τις όπερες που θα παρουσιαστούν φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος εξέφρασε ικανοποίηση για το επίπεδο της συνεργασίας αλλά και των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε δημόσια -για τη συμβολή τους στην προσπάθεια του δήμου για περαιτέρω ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης- τον πρόεδρο του οργανισμού «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο και τον αντιπρόεδρο Πέτρο Θέμελη.