Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 16:42

«Βραδιά ωραίων λόγων και ήχων μουσικών» στο Διαβολίτσι

Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η «Βραδιά ωραίων λόγων και ήχων μουσικών» στο Διαβολίτσι το Σάββατο 1 Αυγούστου, στο πλαίσιο  του 7ου Πολιτιστικού Αυγούστου, στη μνήμη του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. 

Το κοινό απόλαυσε 14 Μεσσήνιους, και όχι μόνο, ποιητές και συγγραφείς οι οποίοι διάβασαν έργα τους που αναφέρονται στην ιδιαίτερη πατρίδα, που αποτέλεσε τη θεματική ενότητα της εκδήλωσης. Προλόγισε ο καθηγητής Φιλοσοφίας, Κωνσταντίνος Νιάρχος ενώ ο κεραμίστας Ηλίας Χριστόπουλος πλαισίωσε το σκηνικό με έργα του από την ενότητα «Μνήμες-προίκα». 

Συμμετείχαν οι εξής λογοτέχνες: Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος (Καλαμάτα), Μαρία Σταθέα (Μεσσηνιακή Μάνη), Βασιλική Μουρίκη (Μελιγαλάς), Θανάσης Λάρδας (Διαβολίτσι), Γιώργος Σπανός (Αθήνα), Παναγιώτα Αντωνακοπούλου (Διαβολίτσι), Γιάννης Κοζομπόλης (Καλαμάτα), Μιχάλης Τσιάλας (Καλαμάτα), Ηλίας Δημητρακόπουλος (Καρνάσι), Νίκος Καραγεώργος (Διαβολίτσι – Αγιοι Θεόδωροι), Θάνος Πάσχος (Αθήνα), Γιώτα Αργυροπούλου (Διαβολίτσι), Αργύρης Σταυρόπουλος (Σπάρτη), Χαρά Νικολακοπούλου (Καλάβρυτα), Γιώργος Γάββαρης (Σπάρτη). 

Τραγούδια ερμήνευσαν ο Χάρης Παπανικολάου, ο Γιώργος Κυριάκος και ο Αγγελος Κατσέλης. Την εκδήλωση συντόνισαν ο ποιητής Θάνος Λουμπρούκος από το Διαβολίτσι και η ηθοποιός Ιωάννα Αγγελίδη από την Ανδανία.

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Αυγούστου θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη, με μία "Βραδιά για τους μικρούς μας φίλους" με τον κλόουν Βούλη και την Τετάρτη με την θεατρική παράσταση "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" από το Μ.Ε.Θ.