Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 08:01

Να θυμηθώ... 18 Αυγούστου 2015

Να θυμηθώ... 18 Αυγούστου 2015

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

- Η παράσταση "Πριν το χάραμα" των Παραθανασίου - Ρέππα, στην Καλαμάτα σήμερα στις 9 μ.μ. στο Κάστρο.

- 14η Γιορτή Σύκου απόψε στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο της Συκικής στον Πολύλοφο και διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής με βάση το σύκο. Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυλόφου «Ο Αγιος Δημήτριος». 

- Ομιλία με θέμα «Τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού στο επίκεντρο της βιώσιμης ανάπτυξης» σήμερα στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης. 

- Παράσταση από το Θέατρο Τεχνόραση "Μαγικός κόσμος παραμυθούπολης" σήμερα στην Κυπαρισσία στο Λιμενοβραχίονα στις 9 μ.μ.

- Στα Φιλιατρά στο Πάρκο Βλαχερνας στις 9 μ.μ. σύγχρονος χορός από την ομάδα Αντώνη Λιβερόπουλου (χορός) και Χριστόφορου Τριανταφυλλόπουλου (μουσική) από τον Ομιλο Δράσης και Πολιτισμού Φιλιατρών.

- Πάρτι νεολαίας σήμερα στο σχολείο του χωριού στις 10.30 μ.μ. στο Μαυρομάτι.

- «Αχαρνής» αύριο Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Αυγούστου στην Καλαμάτα, στο Κάστρο στις 9 μ.μ.

- Μουσική βραδιά (έντεχνο και ρεμπέτικο) με την ορχήστρα του Παναγιώτη Σταθέα και είσοδο ελεύθερη αύριο Τετάρτη στις 9.15 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Διαβολιτσίου "Σταθία Κωνσταντακοπούλου". 

- Μουσική γιορτή με τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορυφασίου αύριο στις 7.30 μ.μ. στο προαύλιο του ναού Αγ. Χαραλάμπους στο Κορυφάσιο.

- Διεθνές Θερινό Φεστιβάλ Μουσικής στον Πύργο της Μάνης στο "Mani - Sonnenlink" στις 9 μ.μ. Την Παρασκευή ρεσιτάλ για πιάνο και βιολί με έργα D. Scarlatti, M. Ravel, S. Prokofieff, F. Schubert, J. Brahms, με τους Aris Alexander, Blettenberg (πιάνο) και Ursula Kortschank (βιολί).

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Εκθεση ζωγραφικής στη Λευκοχώρα του Ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer με θέμα «Αναμνήσεις σε άσπρο - μαύρο» από την Εταιρία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος», την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μεσσήνης και το Σύλλογο Λευκοχωριτών σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο Αθήνας. Εκτίθεται ακόμη τμήμα των χαρακτικών έργων του Α. Τάσσου με θέμα την Αντίσταση στην Γερμανική κατοχή (1941-1943), κεραμικά του Αντρέα Παπαδάτου και έργων του Τάκη Κατσουλίδη. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκοχώρας, έως και σήμερα, 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

- Εκθεση της Ελένης Λύρα "Οι αμνοί των αγγέλων" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης στο Μανιατάκειον Ιδρυμα. Εως τη Δευτέρα, επισκέψιμη καθημερινά 8 μ.μ. - 11 μ.μ.

- Eκθεση των Μαρίας Καραβασίλη - Γιώργου Γαϊτάνου "Οργανικές αντιπαραθέσεις ύλης.... αναπαράστασης" στην Κορώνη στο Αρχοντικό Ταρσούλη ως την Πέμπτη. 

- Εκθεση ζωγραφικής της Mia Martin στην Πύλο στον αύλειο χώρο του Τσικλητηρίου ως την Πέμπτη, 11 π.μ. - 1 μ.μ. 

- Εκθεση φωτογραφίας “Τα μνημεία και το φυσικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής της Μεθώνης: Δύο στέρεες βάσεις για ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη», ως την Πέμπτη στο Πολιτιστικό Κέντρο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι Κάστρου Μεθώνης», 8 - 11 μ.μ.

- Εκθεση των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο «Μπλε» στην οδό Ναυαρίνου 8, ως και σήμερα 7 - 10 μ.μ. 

- 2ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής στο λιμάνι της Καλαμάτας, από το Καλλιτεχνικό Στέκι και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έως την Πέμπτη.

- Αντιπροσωπευτικό δείγμα των εικαστικών δρώμενων της δεκαετίας του ΄80 στην ελληνική σκηνή, έως τις 28 Αυγούστου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, Δευτέρα - Παρασκευή, 10 - 1 μ.μ.).

- Εκθεση κεραμικής «Επιρροές» στο Οχυρό Τρουπάκη - Μούρτζινου στην Παλιά Καρδαμύλη, έως τις 31 Αυγούστου, επισκέψιμη 8 π.μ. με 7.30 μ.μ. καθημερινά.

- Εικαστική έκθεση στο Μανιατάκειο Ιδρυμα στην Κορώνη ως τις 21 Σεπτέμβρη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Cine Center Καλαμάτας: «Fantastic four», περιπέτεια, 100’, έως αύριο Τετάρτη στις 9.30 μ.μ. Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr.

- "Cinema στον αέρα" στην Παραλία Μπούκας από την Ομάδα "Ρέκτης" αύριο Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. "Επικίνδυνες μαγειρικές" του Β. Τσελεμέγκου. 

- Προβολές "Βρέχει κεφτέδες 2" από την κινηματογραφική λέσχη "Πυρσός" στα Φιλιατρά, στο αίθριο του Δημαρχείου στις 9.45 μ.μ. από σήμερα ως και την Πέμπτη.

 

ΛΑΚΩΝΙΑ

- Συναυλία των Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας αύριο με ενιαίο εισιτήριο 10 ευρώ στις 9.30 μ.μ. στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στη Σπάρτη.

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

- "Τραγούδια που αγαπάμε" αύριο στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης στις 9 μ.μ. από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης. 

- Ελκυστικοί ήχοι “παντός καιρού” κάτω από το φως των αστεριών με την Φανή Μαλιαρίτση, τον Στάθη Αναγνώστου και τον Τάκη Σπυρόπουλο την Πέμπτη στην Κεντρική Πλατεία Καρύταινας στις 9 μ.μ.