Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 19:54

Ο “καπετάν Γρηγόρης” νικητής στις ιπποδρομίες στο Πλατύ (βίντεο και φωτογραφίες)

Ο “καπετάν Γρηγόρης” νικητής στις ιπποδρομίες στο Πλατύ (βίντεο και φωτογραφίες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ιπποδρομίες στο Πλατύ, το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου. Μεγάλος νικητής για μια ακόμα φορά ήταν ο "Καπετάν Γρηγόρης" (το όνομά του στον ιππόδρομο ήταν "Τσόουζεν Σαν"), ιδιοκτησίας Φάβα - Λίβα.

Με αναβάτη τον Παναγιώτη Κλαγγέα, στην τελική κούρσα, μετά από αμφίρροπη μάχη, επικράτησε στα τελευταία μέτρα του "Αθήρ Ντουμπάι", ιδιοκτησίας Ταχταμπά, με αναβάτη το Μιχάλη Ταχταμπά. 

Ο "Αθήρ Ντουμπάι" κέρδισε την πρώτη κούρσα, με δεύτερο το "Γιουσέιν Κολτ" και τρίτο τον "Τίμιο Γιάννη". Ο "Καπετάν Γρηγόρης" κέρδισε την επόμενη κούρσα, με δεύτερη τη "Νέδα" και τρίτο τον "Μπολσόι Κινγκ".

Πριν την τελική ιπποδρομία έγιναν αγώνες επίδειξης - υπερπήδησης εμποδίου από το Νίκο Δρούγα και τον ανιψιό του Δημήτρη, του Ιππικού Συλλόγου Καλαμάτας, που εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου τίμησε το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για το έργο αναβάθμισης με το ιππικό κέντρο που υλοποιεί στο Πλατύ ο δήμος και τους Γιώργο Αγγελή και Παναγιώτη Κλαγγέα, που φροντίζουν τον ίππο "Κολέκα" με τέτοιο μεράκι που έχει φθάσει σήμερα να είναι 21 χρονών.

Ο κ. Νίκας προέτρεψε "να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τις ιπποδρομίες", επισημαίνοντας πως "είναι περιουσιακό στοιχείο για το Πλατύ, προβάλλει το Πλατύ και την ευρύτερη περιοχή". Σημείωσε ότι "μέχρι του χρόνου το Πάσχα θα είναι έτοιμο το ιππικό κέντρο και το Πλατύ θα γίνει πιο διάσημο στην Πελοπόννησο και σε όλη τη χώρα".