Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 08:01

Να θυμηθώ... 24 Αυγούστου 2015

Να θυμηθώ... 24 Αυγούστου 2015

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

- Συναυλία Κωστή Μαραβέγια σήμερα στο Κάστρο Καλαμάτας στις 9.30 μ.μ.

- Παρουσίαση για το βιβλίο «Ο κουρσάρος της Πρώτης» του συγγραφέα και δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου σήμερα στη Μαραθούπολη στις 8.30 το βράδυ στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου.

- 4η έκθεση «Αρτος - Οίνος - Ελαιον» μέχρι και σήμερα (7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ), με ελεύθερη είσοδο στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Στις 8.30 μ.μ., στο χώρο της έκθεσης (αποβάθρες) ενημέρωση για την επέκταση της ζώνης του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαματα, από αρμόδιους φορείς, στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας.

- Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών την Τετάρτη στην Κυπαρισσία (Ανω Πόλη - Λαογραφικό Μουσείο) στις 8.30 μ.μ. 

- Η Γεωργία Νταγάκη την Τετάρτη στις 9 μ.μ. στο "Τρενοτεχνείον" στην Κυπαρισσία.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- “Matera la terra dei sassi” Φωτογραφική έκθεση της Μεσσήνιας Τζένης Λυκουρέζου στο αίθριο του Δημαρχείου Μεσσήνης από το Δήμο Μεσσήνης και την Agenzia Consolare Onoraria d’ Italia Kalamata ως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. 

- Εκθεση εικαστικών τεχνών "Coniectura III" στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης ως τις 11 Σεπτεμβρίου, επισκέψιμη καθημερινά 7 - 11 μ.μ.

- Εκθεση της Ελένης Λύρα "Οι αμνοί των αγγέλων" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης στο Μανιατάκειον Ιδρυμα. Εως και σήμερα, 8 μ.μ. - 11 μ.μ.

- Αντιπροσωπευτικό δείγμα των εικαστικών δρώμενων της δεκαετίας του ΄80 στην Ελληνική σκηνή, έως την Παρασκευή στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, Δευτέρα - Παρασκευή, 10 - 1 μ.μ.).

- Εκθεση κεραμικής «Επιρροές» στο Οχυρό Τρουπάκη - Μούρτζινου στην Παλιά Καρδαμύλη, έως τις 31 Αυγούστου, επισκέψιμη 8 π.μ. με 7.30 μ.μ. καθημερινά.

- Εικαστική έκθεση στο Μανιατάκειο Ιδρυμα στην Κορώνη ως τις 21 Σεπτέμβρη.

- Προβολή "Μαγεία στο σεληνόφως" από την κινηματογραφική λέσχη "Πυρσός" στα Φιλιατρά, στο αίθριο του Δημαρχείου στις 9.45 μ.μ. ως και σήμερα. 

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Cine Center Καλαμάτας

Αίθουσα 2: "Hitman: Πράκτορας No. 47", περιπέτεια, 96’, παγκόσμια πρεμιέρα, 21:45.

Αίθουσα 1: "Fantastic four", περιπέτεια, 100’, 21:30.

Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr.

- "Μαγεία στο σεληνόφως" από την κινηματογραφική λέσχη "Πυρσός" στα Φιλιατρά, στο αίθριο του Δημαρχείου στις 9.45 μ.μ. ως και σήμερα. 

- "Cinema στον αέρα" την Τετάρτη στις 9.30 μ.μ. "All that jazz" του B. Fosse στην Παραλία Μπούκας.

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

- Μουσική βραδιά με θέμα "Πάλαι ποτέ" την Τετάρτη στην Κεντρική Πλατεία Λεονταρίου στις 9 μ.μ. με τους: Φανή Μαλιαρίτση, Στάθη Αναγνώστου, Τάκη Σπυρόπουλο.

- «Γιορτή της Θάλασσας, των Ναυτικών και του Ψαρά» το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου, στο Λιμάνι του Τυρού.

- 17η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας το Σάββατο στο Λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου.