Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 16:08

Λογοτεχνική βραδιά για τη θάλασσα στον Αγρίλη

Λογοτεχνική βραδιά για τη θάλασσα στον Αγρίλη

Στη θάλασσα ήταν αφιερωμένη η λογοτεχνική βραδιά που διοργάνωσε ο Ομιλος Φίλων Αγρίλη το βράδυ της Παρασκευής στον όμορφο οικισμό, στο κέντρο «Παράγκα» δίπλα στη θάλασσα, που κατακλύστηκε από κόσμο.

Μια βραδιά που θύμιζε βαρκάδα, στο τιμόνι και στα κουπιά της οποίας βρέθηκαν Φιλιατρινοί λογοτέχνες που μίλησαν για τη θάλασσα όπως αναφέρεται στη λογοτεχνία και την ποίηση, μέσα και από κείμενα Φιλιατρινών λογοτεχνών.

Η βραδιά άνοιξε με καλωσόρισμα της προέδρου του Ομίλου Βάσως Μπακούρου τονίζοντας ότι η θάλασσα έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για λογοτέχνες και ποιητές, ενώ ανέφερε μια πλειάδα λέξεων στις οποίες συναντάμε τη θάλασσα. Την όλη εκδήλωση συντόνισε μιλώντας και για το συγκεκριμένο θέμα ο Κώστας Κόλλιας - Ερανιώτης, ενώ μίλησαν και οι Χρήστος Πλακονούρης, Κώστας Καπελούζος, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος και Αντώνης Γιαννόπουλος. Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ο Νίκος Καλογερόπουλος και ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Αποσπάσματα κειμένων και ποιημάτων διάβασε η Ματίνα Μιχαλακοπούλου, ενώ μουσικά τη βραδιά έντυσαν οι Γρηγόρης Κόλλιας και Ειρήνη Δούκα. 

Κ.Μπ.