Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 08:39

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα

Με κεντρικό καλεσμένο το Μίλτο Πασχαλίδη θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Λιμενικού το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Καλαμάτα.

Οπως είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του κόμματος ο Νίκος Κουφαλάκος, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, το πρόγραμμα θα σχετίζεται άμεσα με την ερασιτεχνική δημιουργία. Ετσι, εκτός από το Μίλτο Πασχαλίδη θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα: "Βlue jeans" (μαθητικό συγκρότημα από την Καλαμάτα) και "Κazzor" (ερασιτεχνικό συγκρότημα από τη Σπάρτη). Επίσης θα γίνει πολιτική συγκέντρωση στις 9.30 μ.μ. με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα υπάρχει όπως πάντα βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Σύνθημα της φετινής διοργάνωσης θα είναι: «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...».

Η Χρύσα Καροπούλου επίσης μέλος του Τ.Σ. είπε πως το φετινό φεστιβάλ γίνεται μέσα σε προεκλογική περίοδο και έτσι πρέπει να βγουν συμπεράσματα. «Πλέον και οι νέοι άνθρωποι έχουμε αρκετή πείρα από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και την κυβέρνηση των τελευταίων μηνών. Γνωρίσαμε όλους αυτούς που θα έσκιζαν τα μνημόνια, αλλά έφεραν νέα μνημόνια. Η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε δει όλα, γι' αυτό ο νέος κόσμος ας σκεφτεί: Θα τους χαρίσουμε το μέλλον μας ή θα το παλέψουμε; Ο κάθε νέος πρέπει να σκεφτεί: Τι δεν δοκίμασα; Το δρόμο που καλεί το ΚΚΕ. Το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, δυναμική απάντηση στα ψευτοδιλήμματα και τις αυταπάτες! Κυβέρνηση θα προκύψει, το ζήτημα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, η λαϊκή πάλη κι αντεπίθεση» είπε καταλήγοντας η Χρύσα Καροπούλου, καλώντας ταυτόχρονα τους νέους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και όλο τον κόσμο, να δώσουν το "παρών" στο φεστιβάλ.

Γ.Σαρ.