Πέμπτη, 26 Μαϊος 2011 17:11

Εκδηλώσεις σε Σπάρτη και Γύθειο για τα ναρκωτικά

 

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Λακωνίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενημέρωση των κατοίκων της Σπάρτης και του Γυθείου σε θέματα ναρκωτικών.

Από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στις οποίες περιλαμβάνονται: ενημερωτικά περίπτερα σε κεντρικά σημεία, την αναδρομική έκθεση αφίσας του ΚΕΘΕΑ για τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση και ομιλία με θέμα την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη.  Η έκθεση και η ομιλία διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

30 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2011 - Αναδρομική έκθεση αφίσας ΚΕΘΕΑ

Παρουσιάζονται ενενήντα αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η ΙΘΑΚΗ, η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ. Αυτός είναι ο 8ος σταθμός της έκθεσης, η οποία φιλοξενείται από τα τέλη του 2010 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία  μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξη της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων.  Στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ.

Χώρος: Φουαγιέ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

(Ορθίας Αρτέμιδος & Πλαταιών, Σπάρτη)

Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2011

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά 10:00 – 19:00

Είσοδος ελεύθερη

31 Μαΐου -2 Ιουνίου – Ενημέρωση στην πόλη

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Λακωνίας και το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στήνουν ενημερωτικά περίπτερα όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και θα παρέχεται πληροφόρηση για την πρόληψη και την οικογένεια, τη σχέση των προγραμμάτων απεξάρτησης και τις τοπικές κοινωνίες, τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις υπηρεσίες πρόληψης, συμβουλευτικής, απεξάρτησης και επανένταξης.

Σπάρτη (Κεντρική Πλατεία)

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

10:00 – 14:00, 18:00 – 21:00

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

10:00 – 14:00

Γύθειο (Πλατεία Δημαρχείου)

Πέμπτη 02 Ιουνίου 2011

10:00 – 14:00

1 Ιουνίου - ομιλία: « Πρόληψη, απεξάρτηση & κοινωνική επανένταξη»

Χώρος: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

«Κεντρικό Αμφιθέατρο Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής» (Ορθίας Αρτέμιδος & Πλαταιών Σπάρτη)

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011,  Ώρα έναρξης: 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 27210 -89482