Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 21:31

Ο Ross Daly και οι ''Labyrinth" στον Πύργο της Μάνης

Ο Ross Daly και οι ''Labyrinth" στον Πύργο της Μάνης

Ο Ross Daly και οι ''Labyrinth", μαζί με το Γιώργο Κλάδη θα εμφανιστούν αύριο στο Διεθνές Θερινό Φεστιβάλ Μουσικής στον Πύργο της Μάνης στο "Mani - Sonnenlink" στις 9 μ.μ.. Θα είναι μια Κρητική, τροπική μουσική, έθνικ βραδιά με πρωτότυπες συνθέσεις επηρεασμένες από διάφορες μουσικές παραδόσεις. 

O Ross Daly, ενώνοντας τη φυσική ροή των αρχαίων παραδόσεων με τις πιο σύνθετες ανάγκες του σύγχρονου ακροατή, προσφέρει σε κάθε του εμφάνιση μια μοναδική υπερβατική και πνευματική μουσική εμπειρία, καθιστώντας τους ακροατές κοινωνούς της ουσίας της μουσικής, που δεν έχει κανένα φυσικό όριο κι εκτείνεται πέρα από τον χώρο και τον χρόνο. 

Μοναδικός ως συνθέτης, ο ήχος της μουσικής του αντανακλά την προσωπική του φιλοσοφία, επηρεασμένη από την παράδοση των Σούφι, η οποία τονίζει την ιερή φύση της ίδιας της μουσικής, την τεράστια δύναμη που εμπεριέχει καθώς και την αναγκαιότητα: όσοι ασχολούνται με αυτήν, να της παραδοθούν ανιδιοτελώς και ανεπιφύλακτα. 

Θα παιχτούν παλιές και νεότερες συνθέσεις επηρεασμένες από μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και όχι μόνο. Το μαγικό πλέξιμο των δύο τοξωτών, του Ross Daly και της Κέλυς Θωμά, αγκαλιάζεται με μοναδικό τρόπο από το τσέλο της Σοφίας Ευκλείδου, το ούτι του Ταξιάρχη Γεωργούλη και τα κρουστά του Γιώργου Κλάδη. Το σχήμα αυτό διακρίνεται τόσο από τη δεξιοτεχνία όσο και από τη μουσικότητά του και υπόσχεται μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία.

Για άλλες πληροφορίες: www.mani-sonnenlink.com, 27210 78077.