Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 08:03

Να θυμηθώ... 11 Οκτωβρίου 2015

Να θυμηθώ... 11 Οκτωβρίου 2015

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

4ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Καλαμάτα σήμερα Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο Διοικητήριο με κεντρικό καλεσμένο καλλιτέχνη το Σπύρο Γραμμένο. Στο χώρο του φεστιβάλ θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

- Παρουσίαση του βιβλίου "Η Σταφιδική εξέγερση του 1935 - ο ατέρμονος "Μεσοπόλεμος" της αγροτιάς" του Ηλία Καραμπάτσου σήμερα Κυριακή το κέντρο «Ζωντανού», στη Γλυφάδα Πυλίας στις 8 μ.μ. 

- Εκδήλωση στα γραφεία της στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας αύριο Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. από την Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, στο πλαίσιο των καθιερωμένων «Λογοτεχνικών απογευμάτων». Εκεί θα παρουσιαστεί το έργο 3 εκλιπόντων διακεκριμένων συγγραφέων: του Δημήτρη Μποσινάκη από τον Γεώργιο Κούβελα και τον Αγγελο Λάππα ταμία της Ενωσης, του Κώστα Πηγαδιώτη από την Γαρυφαλλιά Κατσαμπάνη - Τσαγκάρη και το Γιώργο Δαρσακλή και του Νίκου Πασαγιώτη από την Αντωνία Παυλάκου γενική γραμματέα της ΕΜΣ και την Τίνα Κουτσουμπού υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

- Συναυλία “Navigatio per Terram et Tempus” την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Κορώνη στις 8.30 μ.μ. από τους “The Kiss – Demetriades” Baroque Trio στο ξενοδοχείο "Ζάγκα Μύλος".

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Εκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βαμβακά (StudioF) με τίτλο “Mexico hasta el dia de los muertos” στο "El Mestizo Taqueria" στην οδό Αμφείας 10 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Επισκέψιμη καθημερινά 9.30 μ.μ. - 2 π.μ. ως την 1η Νοεμβρίου.

- Εκθεση κεραμικής «Επιρροές» στο Οχυρό Τρουπάκη - Μούρτζινου στην Παλιά Καρδαμύλη, έως τις 31 Οκτωβρίου, επισκέψιμη 8 π.μ. με 7.30 μ.μ. καθημερινά.

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

- Καθαρισμός της Λίμνης του Λάδωνα υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας για 4η χρονιά, από την Ενωση Συλλόγων Δ.Ε. Κοντοβάζαινας με την στήριξη της ΔΕΗ.

- Διαδραστική έκθεση του Cern «Επιταχύνοντας την επιστήμη» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Τρίπολης από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Δήμο, ως αύριο Δευτέρα.

- Ποδηλατάδα με αφορμή τον τρύγο διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, στα αμπέλια και στο οινοποιείο Τσέλεπου στις Ρίζες Τεγέας, σήμερα Κυριακή. Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. από την Πλατεία Πετρινού και μέσα από μια όμορφη διαδρομή θα καταλήξει στο οινοποιείο. Οσοι δεν θέλουν να ποδηλατήσουν μπορούν να έρθουν με λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει στις 9.30 π.μ. από την Πλατεία Αγ. Βασιλείου.