Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 20:31

Συναυλία κλασικής μουσικής στην Κορώνη 

Συναυλία κλασικής μουσικής στην Κορώνη 

Μια εξαιρετική συναυλία κλασικής μουσικής μπορεί να απολαύσει αύριο το μεσσηνιακό κοινό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης. 

Στο ξενοδοχείο "Ζάγκα Μύλος" και ώρα 8.30 μ.μ., θα εμφανιστεί το "The Kiss - Demetriades Baroque Trio": ένα μουσικό σχήμα του οποίου το όνομα μας "συστήνει" τους καλλιτέχνες που το απαρτίζουν, ενώ μας αποκαλύπτει και τη μουσική που υπηρετεί. 

Στο γνωστό στην Ευρώπη τρίο συμμετέχουν η Eva Kiss (μέτζο σοπράνο), ο Georges Kiss (τσέμπαλο) και ο Ελληνας Τάσος Δημητριάδης (φλάουτο με ράμφος), ο οποίος ζει και δημιουργεί στην Ελβετία. 

Ο τίτλος της αυριανής τους συναυλίας είναι “Navigatio per Terram et Tempus” (ή αλλιώς “Μουσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”) με έργα από το τέλος της Αναγέννησης, της εποχής Μπαρόκ, μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Συγκεκριμένα θα ακουστούν κομμάτια των Gastoldi, Frescobaldi, Ortiz, Bach, Duphly, Purcell, Darlow - ενώ η βραδιά περιλαμβάνει και ένα αφιέρωμα στον Γ. Κωνσταντινίδη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το "The Kiss - Demetriades Baroque Trio" κλείνει φέτος τα 40 του χρόνια και γιορτάζει τα γενέθλιά του με μια σειρά συναυλίες, τις οποίες έχει κληθεί να δώσει στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ελβετία. 

Η είσοδος για την αυριανή μουσική βραδιά στην Κορώνη κοστίζει 10, 7 και 5 ευρώ, ενώ για νέους κάτω των 18 ετών είναι ελεύθερη. Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα "Αλντεμπαράν".