Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 17:01

Εκδηλώσεις από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων

Γράφτηκε από την

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, στα πλαίσια των δράσεών του για τους ενήλικες, διοργανώνει δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις:
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στους Μολάους, παρουσίαση στο κοινό,  λευκώματος σχετικού με την περιοχή των Μολάων, με τίτλο: «το χαμένο πρόσωπο του τόπου μας – Μολάοι» και περιλαμβάνει πολλές παλιές φωτογραφίες της περιοχής από το 1870, αναφορές στην ιστορία του τόπου και κείμενα ξένων και Ελλήνων περιηγητών καθώς και λογοτεχνικά κείμενα που αναφέρονται στο θέμα που απεικονίζεται κάθε φορά. Το λεύκωμα θα προλογίσει  η επιμελήτρια της Κουμανταρίου πινακοθήκης Σπάρτης κυρία Κακούρου - Χρόνη Γεωργία και ο  καθηγητής του Ιόνιου Πανεπιστημίου συμπατριώτης μας κύριος Γεώργιος Κεντρωτής.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΠΑΛ Μολάων (πρώην τεχνικό Λύκειο), ημερίδα με θέμα: «Ήλιος και Υγεία – Πρόληψη ασθενειών του στόματος». Το θέμα «Ήλιος και υγεία» θα αναπτύξει ο ιατρός  χειρούργος του Γενικού  νοσοκομείου Μολάων κύριος Ανεσίδης Ευστάθιος και το θέμα «Πρόληψη ασθενειών του στόματος» η οδοντίατρος – στοματολόγος Πανεπιστημίου Harvard Βοστόνης, διδάκτωρ  Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Στουφή – Δήμα Ελεάνα. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό καθώς  και θα δοθούν ιατρικές συμβουλές από τους ιατρούς - εισηγητές.

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Μολάων

Νίκος Παπαδάκης