Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 15:36

Συναυλία της "Αρμονίας" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
 Συναυλία της "Αρμονίας" στην Καλαμάτα

Η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «ΑΡΜΟΝΙΑ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Καλοκαιριού,  όπως έχει καθιερώσει κάθε χρόνο, θα παρουσιάσει στην πόλη μας την κύρια συναυλία της στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Κάστρου στις 15 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9μμ.
Το φετινό αφιέρωμα αναφέρεται στο Ρεμπέτικο τραγούδι, το μουσικό αυτό είδος που σφράγισε την έκφραση του μουσικού φολκλόρ των αστικών κέντρων κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών του 19 ου αιώνα και που οι μουσικές του ρίζες ανάγονται στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική και στο Δημοτικό τραγούδι της Μ. Ασίας και των νησιών του Αιγαίου. Τραγούδια συνθετών που επηρέασαν ποιοτικά τη μουσική διαδρομή της Ελλάδας, τραγούδια αξέχαστα που τραγουδήσαμε σε άλλες εποχές οι παλαιότεροι και το οποία τραγουδούν και σήμερα οι νεότεροι.
«Ρεμπέτικο τραγούδι κάτω από την πανσέληνο…»
Ένα μουσικό ταξίδι στα αξέχαστε μονοπάτια της νιότης με συντροφιά το φεγγάρι.
Συμμετέχει με χορούς σχετικούς με το ρεμπέτικο τραγούδι ο Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος».
Στο πιάνο: Η Στέλλα Χρονοπούλου
Κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμαδάκι: Νίκος Πράσινος, Πέτρος Ντέρης, Βασίλης Τζαμουράνης
Διευθύνει ο Μαέστρος Μιχάλης Γαργαλιώνης.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση. Η «ΑΡΜΟΝΙΑ», τιμώντας τους συμπολίτες μας που τη στηρίζουν στα είκοσι χρόνια της διαδρομής της, θα κλείσει τη βραδιά προσφέροντας σε όλους καλό κρασί, μεζέδες και γλυκίσματα.

Από το διοικητικό συμβούλιο


NEWSLETTER