Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 10:03

Να θυμηθώ... 11 Δεκεμβρίου 2015

Να θυμηθώ... 11 Δεκεμβρίου  2015

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

- Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στην Καλαμάτα από «Το χαμόγελο του παιδιού» στο Πνευματικό Κέντρο ως και αύριο Σάββατο 9.30 - 2.30 μ.μ. και 5.30 - 10 μ.μ. 

- Εορταστική αγορά έως την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνή Καλαμάτας 10 - 1 το μεσημέρι και 5 - 9 το απόγευμα. Στην οδό Ευριπίδου 2.

- "Γνωρίζω και αγαπώ τον κόσμο μέσα από το βιβλίο" σήμερα στις 5 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη του Κοινοτικού Μεγάρου στον Πύργο Τριφυλίας. Χριστουγεννιάτικη έκθεση αύριο Σάββατο 9 π.μ. – 8 μ.μ. και την Κυριακή 9 π.μ. – 1.30 μ.μ.. στολισμός δέντρου. Καλωσόρισμα Αγιου Βασίλη την Κυριακή στις 3.30 μ.μ.

- Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού σήμερα από το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Λιλιπούπολη» στο "Coco-mat" Καλαμάτας στις 6 μ.μ. στην οδό Κρήτης 54. 

- Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σήμερα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων της Πύλου. Μουσική από τη Φιλαρμονική και παζάρι από το Σύλλογο Κυριών Πύλου.  

- Παρουσίαση του βιβλίου "Να σηκωθούμε όρθιοι" του Γιώργου Ν. Πολίτη (Εκδόσεις Ψυχογιός) σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. 

- Βραδιά κλασικής μουσικής από την εταιρεία "Φίλοι του Μουσείου "Τάκη Κατσουλίδη" απόψε στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου στην Μεσσήνη στις 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. 

- Η νέα παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ "Φόβος" στην Κεντρική Σκηνή Καλαμάτας ως τις 27 Δεκέμβρη κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ.

- Παραστάσεις του "Συν Ενα - Μιχάλης Τούμπουρος" με το έργο του Ζιροντού "Η τρελή του Σαγιό" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μέχρι και αύριο Σάββατο. Σήμερα στις 9.15 μ.μ. Το Σάββατο στις 8 μ.μ.

- “Shirley Valentine” στο θεατράκι της "Αυτοσχέδιας σκηνής" στην οδό Μπενάκη 19 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9.15 μ.μ. κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Tηλέφωνο κρατήσεων: 6908-676277. Για κρατήσεις μέσω internet : http://goo.gl/forms/CZ29JCPg9a. Κάθε Σάββατο - Κυριακή και Δευτέρα το θεατρικό του Βαλεντίν Κρασνογκόροβ "Η πτώση του Δον Ζουάν" στις 9.15 μ.μ.

- 7ο χριστουγεννιάτικο παζάρι από το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων αύριο Σάββατο από τις 9 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων. 

- Παζάρι από το Σύλλογο Γονέων 4ου Γυμνασίου το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

- 1o "Santa run" στο Λιμάνι της Καλαμάτας αύριο Σάββατο στις 4.30 μ.μ.

- Εναρξη εκδηλώσεων αύριο Σάββατο στην πλατεία της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας στις 5 μ.μ.: φωταγώγηση του δέντρου, κεράσματα από τα μαγαζιά της Ανω Πόλης και παζάρι, για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια.

- Παράσταση από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου με το Χάρη Ρώμα στο έργο του Καρόλου Ντίκενς "Ο μαγικός κόσμος του Σκρουτζ" στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας αύριο Σάββατο στις 5.30 μ.μ. και στις 7.30 μ.μ. Η προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Για πληροφορίες: 6944-283935.

- Παζάρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης την Κυριακή 9 π.μ. - 8 μ.μ. 

- "Λυκειομαγειρέματα" την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας, στην οδό Αγ. Νικολάου 17 από τις 10 το πρωί. 

- Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για τα αδέσποτα ζώα από το Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας και τους επαγγελματίες του Πεζόδρομου Αμφείας στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας την Κυριακή 12 μ. – 10 μ.μ.

- Φωταγώγηση δέντρου από τη Θεατρική Ομάδα "Οδύσσεια" την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο θεατράκι της Λογγάς.

- Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δημοτικό Σχολείο Μ. Μαντίνειας την Κυριακή στις 6 μ.μ. 

- Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και παζάρι αλληλεγγύης από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης "Εθελοντισμός για όλους". Εκδήλωση την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο Δασκαρόλειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσσήνης με τη Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης και τη χορωδία του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης. Το παζάρι θα είναι επισκέψιμο: Κυριακή 6 - 9 μ.μ. και Δευτέρα 2 - 9 μ.μ.

- Αφήγηση παραμυθιών την Κυριακή στις 7 μ.μ., στον «Πλάτανο». Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά κάθε οικονομική ενίσχυση ή υλική προσφορά (χαρτική ύλη, καινούργια παιχνίδια) είναι ευπρόσδεκτη, μιας και τα έσοδα όλα θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ). 

- Συναυλία "String Demons" την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας». Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ.

- Χριστουγεννιάτικη συναυλία από την Ενωση Φίλων Μουσικής  Καλαμάτας «Αρμονία» τη Δευτέρα στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Αίθουσα 1: "Δίπλα στη θάλασσα", κοινωνική, 122’, πανελλήνια πρεμιέρα, 21:45.

- Αίθουσα 2: "Ουζερί Τσιτσάνης", κοινωνική, 116’, 21:30.

- Παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών "Αθανασίου" το Σάββατο στις 12 μ. και στις 5 μ.μ.

Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr.

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

 

- Πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για παιδιά και ενήλικες από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το StoryDoc και στο πλαίσιο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ «Arcadia Screenings» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. Σήμερα, προβολή ταινιών: για μαθητές γυμνασίου - λυκείου 12 μ., για ενήλικες 6 μ.μ. και 8.15 μ.μ.