Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 09:43

Να θυμηθώ... 19-20 Δεκεμβρίου 2015

Να θυμηθώ... 19-20 Δεκεμβρίου  2015

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

- Μπαζάρ για τα Παιδικά Χωριά SOS σήμερα Σάββατο από τις 9.30 το πρωί από το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών. Στις 4 μ.μ., τα σχολεία της πόλης στολίζουν δένδρα και τα φωταγωγούν στην Πλατεία του Δημαρχείου. 

- Βazaar και ενημέρωση από το Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας έως και τις 31 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

- Βazaar του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας μέχρι και σήμερα Σάββατο στην Κεντρική Πλατεία.

- Παιδικό εργαστήρι φιγούρων από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και εθελοντές στα σπιτάκια στην Κεντρική Πλατεία σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 10 π.μ. – 2 μ.μ.. Τις ίδιες μέρες και ώρες θα γίνεται συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.

- Βazaar και γλυκίσματα από τη Χορωδία «Αρμονία» σήμερα Σάββατο στην Κεντρική Πλατεία έως και τη Δευτέρα.

- Βazaar στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά, από το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, έως και αύριο Κυριακή.

- Εκδηλώσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» σήμερα Σάββατο στις 11 π.μ.: ο Αγιος Βασίλης βγαίνει στην αγορά. Στις 12 μ. "Δημιούργησε το δικό σου στολίδι!". Αύριο Κυριακή από τις 11 π.μ. «κυνήγι του χαμένου θησαυρού».

- Εκδήλωση στο χώρο των Βιολογικών Προϊόντων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι. 

- Εκδηλώσεις στην Πύλο: ροκ συναυλία σήμερα Σάββατο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στις 12 μ. από τις μπάντες του Ωδείου Πύλου. Κατασκευές από το Εικαστικό Εργαστήρι Πύλου, 10 - 2 μ.μ. Εορταγορά από το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Πύλου, συγκέντρωση τροφίμων από το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (για οικονομικά ασθενείς ομάδες). Το ίδιο διάστημα: συλλογή παιδικών ρούχων, λευκών ειδών και τροφίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλου, με σκοπό τη διάθεσή τους στο "Χαμόγελο του παιδιού" Κυλλήνης.

- Φωταγώγηση του δέντρου στους Γαργαλιάνους σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ. με κεράσματα, χορούς.

- Φωταγώγηση δέντρου στα Λέικα σήμερα Σάββατο στην Πλατεία, δίπλα στον ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, στις 7 μ.μ.

- Εκδήλωση με βυζαντινούς ύμνους στο ναό Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας με τίτλο "Εγγίζει ο Χριστός", με το βυζαντινό χορό "Αινούντες" σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ.. Παρουσιάζει και διαβάζει κείμενα ο Ιωάννης Σόλαρης. 

- Φωταγώγηση του δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. Νωρίτερα: στις 6.15 μ.μ. παζάρι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, στις 6.30 μ.μ. «Γράψε το γράμμα σου στον Αγιο Βασίλη» από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στις 6.50 μ.μ. τραγούδια από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, στις 7.10 μ.μ. κάλαντα από τη χορωδία του Δημοτικού Χορευτικού Ομίλου Μεσσήνης, στις 7.30 μ.μ. χορευτική πανδαισία από το Σύλλογο

«Η χαρά του παιδιού», στις 7.55 μ.μ. μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική. Θα υπάρχει ένα δώρο - έκπληξη σε όσους προσφέρουν τρόφιμα για το καλάθι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Αύριο Κυριακή στις 11 π.μ. (– 7 μ.μ.) γιορτή και μπαζάρ από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης στο Δασκαρόλειο Πνευματικό Κέντρο. Στις 7 μ.μ. κεράσματα από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης.

- Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής σήμερα Σάββατο στις 8.30 μ.μ.

- Βazaar από τα Παιδικά Χωριά SOS αύριο Κυριακή στην Κεντρική Πλατεία.

- «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Αντερσεν από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου, στην οδό Ευριπίδου 2.

- Στήσιμο δέντρου αλληλεγγύης από … γάλα για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στην Πλατεία των Φιλιατρών, με τη βοήθεια των πολιτών αύριο Κυριακή στα σπιτάκια, από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. 

Στις 8 μ.μ. ο Ομιλος Δράσεων και Πολιτισμού παρουσιάζει το ημερολόγιο του με θέμα ''Ενα μικρό φιλιατρινό άλμπουμ", με ζωντανή μουσική στο καφενείο του κ. Προνοϊτη, στον Πεζόδρομο. Αύριο Κυριακή και Δευτέρα στην Κεντρική Πλατεία, εργαστήρι στολιδιών και κηροπήγιων από τις 5.30 έως τις 8.30 μ.μ. από το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

- "Το φάντασμα του Μάρλεϋ" του Κάρολου Ντίκενς αύριο Κυριακή 11 - 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Karalis" στην Πύλο.

- «Παραδοσιακά Χριστούγεννα …» αύριο Κυριακή στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας στην Πλατεία Αγίων Αποστόλων στις 12 μ.: Ελληνικοί χοροί, έκθεση με φωτογραφικό υλικό από την περιοχή του Ταϋγέτου και παραδοσιακά χειροποίητα κεράσματα από συλλόγους και ομάδες.

- Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας αύριο Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 12 μ..

- Παζάρι με κατασκευές στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας τη Δευτέρα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για τις ανάγκες του σχολείου. Την Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί, αντιπροσωπεία του σχολείου θα επισκεφθεί το Γηροκομείο.

- Γιορτή του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας την Τρίτη στις 10 π.μ..

 

ΘΕΑΤΡΟ

- Νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ "Φόβος" του Στ. Τσβάιχ σήμερα και αύριο στην Κεντρική Σκηνή Καλαμάτας. Ως τις 27 Δεκέμβρη κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ.

- Κάθε Σάββατο - Κυριακή και Δευτέρα το θεατρικό του Βαλεντίν Κρασνογκόροβ "Η πτώση του Δον Ζουάν" στο θεατράκι της "Αυτοσχέδιας σκηνής" στην οδό Μπενάκη 19 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9.15 μ.μ. “Shirley Valentine” στις 9.15 μ.μ. κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Tηλέφωνο κρατήσεων: 6908-676277. 

 

ΛΟΓΟΣ

- Βιωματικά εργαστήρια «Ρητορική, δημιουργική σκέψη και αποτελεσματική επικοινωνία: θεωρητικές προσεγγίσεις και εφαρμογές στην τάξη και στα καινοτόμα προγράμματα» στη Σχολή του ΠΑΠΕΛ στην Καλαμάτα σήμερα Σάββατο από τις 9 π.μ.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Εγκαίνια έκθεσης «…καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη...» των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της «Φάρις» αύριο Κυριακή στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό.

- Κοινή έκθεση «Επί γης ειρήνη/Peace On Earth» του Dermot Naughton Ιρλανδο - Αμερικανού κεραμίστα και του Καλαματιανού Σπύρου Φέγγου  στο Καλλιτεχνικό Στέκι στην οδό Μπενάκη 5, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Ως τις 10 Ιανουαρίου, καθημερινά 7 μ.μ. - 11 μ.μ., Τετάρτες και Πέμπτες 11 π.μ. - 1 μ.μ.

- Εκθεση εικαστικών έργων του Νίκου - Γαβριήλ Πεντζίκη στην Πινακοθήκη "Α. Τάσσος" μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου: Δευτέρα και Τρίτη 9 π.μ. - 2 μ.μ. και Πέμπτη και Παρασκευή 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

- Εκθεση φωτογραφίας της ομάδας του Καλλιτεχνικού Στεκιού στο καφέ "Κούνιες". Το ποσό των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθεί στο "Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας". Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι "Κούνιες" φιλοξενούν και έκθεση χειροποίητου κοσμήματος από τη Ζωή. 

- Εκθεση χριστουγεννιάτικων στολιδιών από πορσελάνη στο "Πολύτροπον" στο Ιστορικό Κέντρο, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο ως τις 9 Ιανουαρίου. Μετέχουν οι: Ηλίας Χριστόπουλος, Αγγελική Πολίτη, Χαρούλα Κοροπούλη. 

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Αίθουσα 2: "Ενας άλλος κόσμος", κοινωνική, 114’, πανελλήνια πρεμιέρα, 19:30 & 21:30 (Αίθουσα 1) & 22:15.

- Αίθουσα 1: "Ο Καλόσαυρος" 3D, κινούμενα σχέδια, 100’, πανελλήνια πρεμιέρα, 17:00 (στην Αίθουσα 2 σε 2D) & 18:45.

Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr.

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

- Χριστούγεννα στα Μουσεία του ΠΙΟΠ: στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα τη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ., παραδοσιακά κάλαντα από τη νεοσύστατη Χορωδία του Μουσείου.