Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 09:43

Να θυμηθώ... 18 Δεκεμβρίου 2015

Να θυμηθώ... 18 Δεκεμβρίου  2015

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

- Χριστουγεννιάτικο bazaar και ενημέρωση από το Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας έως και τις 31 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

- Χριστουγεννιάτικο bazaar με δημιουργίες μαθητών και καθηγητών του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας σήμερα και αύριο στην Κεντρική Πλατεία.

- Βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Ρητορική, δημιουργική σκέψη και αποτελεσματική επικοινωνία: θεωρητικές προσεγγίσεις και εφαρμογές στην τάξη και στα καινοτόμα προγράμματα» στη Σχολή της Καλαμάτας σήμερα από τις 3 μ.μ., αύριο από τις 9 π.μ.

- Εκδηλώσεις στη "Χώρα των ξωτικών" από το Σύλλογο "Προσφέρω στο παιδί" και άλλους φορείς στο τέρμα Αρτέμιδος από τις 5 μ.μ.: ευχές αγγέλων παρέα με τη Βασίλισσα του χιονιού, εργαστήρι ξωτικών για κατασκευές, παιδική ταινία, χριστουγεννιάτικα έθιμα. 

- Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων καρτών με παραλήπτη το Αλεξανδράκειο Ιδρυμα σήμερα στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας 5 - 6 μ.μ. στην Πλατεία Οθωνος 10. Στις 6 μ.μ. επίσκεψη στο Αλεξανδράκειο. Εθελοντές του Κέντρου Νέων θα είναι στα σπιτάκια στην Κεντρική Πλατεία αύριο Σάββατο και την Κυριακή 10 π.μ. – 2 μ.μ., για το παιδικό εργαστήρι φιγούρων. Εκεί, το διήμερο, 10 – 2 μ.μ. θα συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες (υπνόσακους, εμφιαλωμένο νερό, πλαστικά ποτήρια, πιάτα και κουτάλια και άλλα).

- Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Β΄ ΚΑΠΗ σήμερα στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα του Β΄ ΚΑΠΗ, στο συνοικισμό Κουφού Ελιές στη Ράχη.

- "Εορταστικός Δεκέμβρης" του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου Τριφυλίας. Στην Βιβλιοθήκη του Κοινοτικού Μεγάρου, προβολή ταινίας  σήμερα στις 6 μ.μ. 

- Χριστουγεννιάτικη γιορτή σήμερα στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, από τους μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

- Φωταγώγηση δέντρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και χορούς από το Σύλλογο «Ελπίδα Αριος» σήμερα στον Αρι στις 7 μ.μ.

- Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας  σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Σχολείου. Είσοδος ελεύθερη. 

- Χριστουγεννιάτικo bazaar και γλυκίσματα από τη Χορωδία «Αρμονία» αύριο στην Κεντρική Πλατεία έως και τη Δευτέρα, bazaar Χριστουγεννιάτικων στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, έως και την Κυριακή.

- Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για τα Παιδικά Χωριά SOS αύριο Σάββατο από τις 9.30 το πρωί από το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών. Στις 4 μ.μ., τα σχολεία της πόλης στολίζουν τα δένδρα τους με τις πιο πρωτότυπες ιδέες και τα φωταγωγούν στην Πλατεία του Δημαρχείου. 

- Εκδηλώσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» αύριο Σάββατο στις 11 π.μ.: ο Αγιος Βασίλης βγαίνει στην αγορά. Στις 12 μ. "Δημιούργησε το δικό σου στολίδι!". 

- Εορταστικές εκδηλώσεις στην Πύλο: αύριο Σάββατο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στις 12 μ. οι μπάντες του Ωδείου Πύλου δημιουργούν μια ροκ ατμόσφαιρα. Την ίδια ώρα θα γίνονται κατασκευές για μικρούς και μεγάλους από το Εικαστικό Εργαστήρι Πύλου, 10 - 2 μ.μ. και εορταγορά από το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Πύλου και συγκέντρωση τροφίμων από το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, με σκοπό τη διάθεση αυτών σε οικονομικά ασθενείς ομάδες. Το ίδιο διάστημα θα γίνεται συλλογή παιδικών ρούχων, λευκών ειδών και τροφίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλου, με σκοπό τη διάθεσή τους στο "Χαμόγελο του παιδιού" για το σπίτι στην Κυλλήνη.

- Φωταγώγηση του δέντρου στους Γαργαλιάνους αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ..

- Εκδήλωση για τη φωταγώγηση του δέντρου στα Λέικα αύριο Σάββατο στην Πλατεία, δίπλα στον ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, στις 7 μ.μ.

- Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής αύριο Σάββατο στις 8.30 μ.μ.

- “Shirley Valentine” στο θεατράκι της "Αυτοσχέδιας σκηνής" στην οδό Μπενάκη 19 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9.15 μ.μ. κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Tηλέφωνο κρατήσεων: 6908-676277. Για κρατήσεις μέσω internet: http://goo.gl/forms/CZ29JCPg9a. Κάθε Σάββατο - Κυριακή και Δευτέρα το θεατρικό του Βαλεντίν Κρασνογκόροβ "Η πτώση του Δον Ζουάν" στις 9.15 μ.μ.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Εγκαίνια της κοινής έκθεσης «Επί γης ειρήνη/Peace On Earth» του Dermot Naughton Ιρλανδο - Αμερικανού κεραμίστα, μόνιμου κατοίκου Στούπας και του Σπύρου Φέγγου μόνιμου κατοίκου Καλαμάτας σήμερα στις 8 μ.μ. στο Καλλιτεχνικό Στέκι στην οδό Μπενάκη 5, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Ως τις 10 Ιανουαρίου, καθημερινά 7 μ.μ. - 11 μ.μ., Τετάρτες και Πέμπτες 11 π.μ. - 1 μ.μ.

- Εκθεση εικαστικών έργων του Νίκου - Γαβριήλ Πεντζίκη στην Πινακοθήκη "Α. Τάσσος" μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου: Δευτέρα και Τρίτη 9 π.μ. - 2 μ.μ. και Πέμπτη και Παρασκευή 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

- Εκθεση φωτογραφίας της ομάδας του Καλλιτεχνικού Στεκιού με συντονιστή τον Νίκο Ηλιόπουλο στο καφέ "Κούνιες". Το ποσό των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθεί στο "Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας". 

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Αίθουσα 2: "Ενας άλλος κόσμος", κοινωνική, 114’, πανελλήνια πρεμιέρα, 19:30 & 21:30 (Αίθουσα 1) & 22:15.

- "Ο Καλόσαυρος" 3D, κινούμενα σχέδια, 100’, πανελλήνια πρεμιέρα, 18:45.

Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr.

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

- Χριστούγεννα στα Μουσεία του ΠΙΟΠ: στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα τη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ., παραδοσιακά κάλαντα από τη νεοσύστατη Χορωδία του Μουσείου.