Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 15:10

Μουσική συνάντηση στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής 

Μουσική συνάντηση στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής 

Συναυλία θα γίνει την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, από την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας».

Δύο σημαντικοί μουσικοί της ευρύτερης «ακουστικής» σκηνής, η Σοφία Λαμπροπούλου (απόφοιτος του Μ.Σ.Κ.) στο κανονάκι και ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα) επιχειρούν μία συνάντηση με «ευρυγώνια» μουσική αφετηρία και προσωπικό προσανατολισμό.

Το ρεπερτόριό τους επικεντρώνεται στις προσωπικές τους συνθέσεις και επιρροές, καθώς και στους ήχους από τις μουσικές παραδόσεις που φέρουν δύο έγχορδα με ξεχωριστή πορεία το καθένα, αλλά και πολλές κοινές προσλαμβάνουσες. Ηχοι και αναφορές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζονται μέσα από ένα αρμονικά δομημένο πρόγραμμα όπου ο λυρισμός εναλλάσσεται δυναμικά με τη διάθεση των δύο μουσικών να εκφραστούν, αλλά και να επικοινωνήσουν με το κοινό, ακόμη και με χιούμορ.