Σάββατο, 02 Ιουλίου 2011 21:24

Ολοκληρώνονται σήμερα τα "Βλαχέρνια" στα Φιλιατρά

Ολοκληρώνονται σήμερα τα "Βλαχέρνια" στα Φιλιατρά

Με συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πύργου «Ο Απόλλων» και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, ολοκληρώνονται σήμερα τα «Βλαχέρνια 2011 - 10η Συνάντηση Φιλαρμονικών».

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν προχθές Παρασκευή με τη συναυλία της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Καλαμάτας. Νωρίτερα στο πάρκο της Βλαχέρνας, όπου βρίσκεται και το ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου. Μετά το πέρας του έγινε λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους των Φιλιατρών, συνοδεία της Φιλαρμονικής των Φιλοπροόδων.

Χθες Σάββατο, στο πλαίσιο των «Βλαχέρνιων» εμφανίστηκε στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών η Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου -Νέστορος.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση -την οποία φέτος ανέλαβαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριφυλίας και φυσικά ο Σύλλογος Φιλοπροόδων- έχει γίνει πλέον θεσμός.

Καλωσορίζοντας το κοινό αλλά και τους μουσικούς, η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων και δημοτική σύμβουλος, Βιβή Παντελάκη, επισήμανε ότι με τα «Βλαχέρνια» προωθείται η ιδέα του πολιτισμού, ενώ πρόκειται για μια διοργάνωση - φόρο τιμής στους ιδρυτές του συλλόγου και στα όσα έχουν προσφέρει. «Είμαστε περήφανοι για όλους αυτούς και για τους μουσικούς που έχουν βγει από το σύλλογο», είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ανέφερε ότι οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις, που γίνονται στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, θα στηριχτούν στα πολιτιστικά σχήματα και τον πολιτισμό που παράγει η ίδια η Τριφυλία με τους δραστήριους συλλόγους της. «Μπορεί κάποιοι σε αυτή την οικονομική συγκυρία να θεωρούν πολλά ακόμη και τα 25.000 ευρώ που θα διαθέσει ο δήμος, αλλά με τη δαπάνη αυτή στηρίζονται τα παιδιά της περιοχής μας ώστε να δείξουν το έργο τους και τις δημιουργίες τους», σημείωσε. Ακόμη εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο, όπως είπε, καθώς «εκτός από την Ελλάδα των δανειστών υπάρχει και η Ελλάδα που δημιουργεί και παράγει».

Κ.Μπ.