Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 14:02

“Αρκαδία Χαίρε” στη Δημητσάνα

Γράφτηκε από την
“Αρκαδία Χαίρε” στη Δημητσάνα

Τον κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών ολοκληρώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του επτάμηνου αφιερώματος με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά τον χώρο, τον τόπο και την ιστορία».

Το Σάββατο στις 6 μ.μ., στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» (2015, 90’) του βραβευμένου σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Φίλιππου Κουτσαφτή. Κάθε ταινία τεκμηρίωσης συνδέεται, είτε με τη θεματική του μουσείου τoυ Δικτύου ΠΙΟΠ στο οποίο και προβάλλεται, είτε με την τοπική ιστορία και το πολιτιστικό τοπίο της εκάστοτε περιοχής.

Στην προβολή θα παρίσταται ο Φίλιππος Κουτσαφτής για να προλογίσει το ντοκιμαντέρ και να συνομιλήσει με το κοινό. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκη,ς καθώς και το 1o Βραβείο Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Υπόθεση:Φυλακίζοντας στιγμές στην απέραντη γραμμή του χρόνου, αποτυπώνοντας αποσπασματικές εικόνες μιας ένθεης φύσης, συνυφαίνοντας μύθους αλλοτινούς και ιστορικές μαρτυρίες, σταχυολογώντας θραύσματα και ψιθύρους, το κινηματογραφικό βλέμμα επιχειρεί να καταγράψει την ταυτότητα ενός τόπου που συναντά και συναντιέται με τα μεγαλειώδη ερωτήματα της ζωής. Πρόκειται για μία περιπλάνηση σε έναν τόπο που ακόμα και σήμερα τον ακολουθεί ο μύθος της αινιγματικής επιγραφής "Et in Arcadia ego".  

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη (με σειρά προτεραιότητας).


NEWSLETTER