Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 16:55

Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας

Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας

Σε ένα όμορφο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο, λειτουργεί η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας, στην οποία φοιτούν 300 περίπου μικρά παιδιά αλλά και ενήλικες, από την ηλικία των τεσσάρων χρονών και πάνω.
Η Σχολή είναι εξοπλισμένη με σύγχρονη και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από δασκάλους με εμπειρία και άριστη εκπαίδευση που είναι συγχρόνως καλλιτέχνες του χορού και η πλειοψηφία των μαθημάτων συνοδεύεται από εξαιρετικούς μουσικούς.
Η Σχολή Χορού έχει δύο τμήματα. Το ερασιτεχνικό, όπου μπορούν να φοιτήσουν όλα, ανεξαιρέτως, τα παιδιά και ενήλικες της Καλαμάτας και το προεπαγγελματικό, στο οποίο φοιτούν παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν χορό εντατικά προκειμένου να δώσουν εξετάσεις σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
Το διδακτικό έτος περιλαμβάνει ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μαθήματα κλασσικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού, τζάζ, αυτοσχεδιασμού και μουσικοκινητικής αγωγής. Στη διάρκεια του έτους οργανώνονται επιμορφωτικά προγράμματα που απευθύνονται τόσο στους μαθητές όσο και στους δασκάλους του χορού.
Για όλους αυτούς τους λόγους η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας θεωρείται πρότυπη σχολή στο είδος της, κάτι που επιβεβαιώνεται από τον αριθμό των σπουδαστών αλλά και από τους μαθητές που στη συνέχεια ακολούθησαν σπουδές στο χορό σε σημαντικές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού και που εργάζονται ως επαγγελματίες της τέχνης του χορού.
Η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας επέδρασε θετικά στη λειτουργία της σχολής και της έδωσε μια νέα ώθηση.

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παράσταση: «Στη χώρα του χορού πετάμε»
και κυριολεκτικά πετάξαμε και εμείς από χαρά μαζί με τις πανέμορφες κινήσεις, τις υπέροχες μουσικές, τα φώτα, τα πολύχρωμα ευρηματικά κοστούμια και τα λαμπερά παιδιά που παρουσίασαν με μεγάλη επιδεξιότητα ευφάνταστες χορογραφίες των δασκάλων τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές που γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο και τις δύο βραδιές.
Τα παιδιά της Δημοτικής Σχολής Χορού της Καλαμάτας έδειξαν στο κοινό τη δουλειά που έκαναν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους και την υψηλή αισθητική τους.
Τα παιδιά της πόλης μας είναι πολύ τυχερά γιατί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την τέχνη μέσα  από τις σχολές της "Φαρις".

Από τη "Φάρις"