Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 21:58

Ξεκίνησε με δυνατό παλμό το Καλαματιανό Καρναβάλι 2016 (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Κέφι, χορός και ξεφάντωμα είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το Καλαματιανό Καρναβάλι, που ξεκίνησε απόψε από την πλατεία Όθωνος.

Με τους καρναβαλιστές να αγγίζουν τις 2.500 για μία ακόμα χρονιά η Καλαμάτα θα επιχειρήσει να δώσει το δικό της στίγμα στην Αποκριάτικη διασκέδαση, με μία σειρά εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν σήμερα και θα κορυφωθούν την Κυριακή της Αποκριάς με την καθιερωμένη πλέον μεγάλη παρέλαση των γκρουπ στο κέντρο της πόλης.

Την παρουσίαση των πληρωμάτων στη εναρκτήρια εκδήλωση έκανε ο Γιώργος Κρυπάρος με γκεστ σταρ τη Ρένα  Βαρδαλαχάκη, υπό τους ήχους μουσικής που επιμελούνταν οι dj Λούης Αλεξέας και Thanos D.

Στην εκδήλωση μετείχαν επίσης, η Παιδική - Νεανική Χορωδία Γιώργου Σκλήκα, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και οι σχολές χορού, Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Αρτεμις», «Phisical», «Χαρά του Παιδιού», «Ξενία Σύλλογος Αθλητικού Χορού», «Just Dance» και «Vive Bailando».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- Το αποκριάτικο πάρτι των καρναβαλιστών θα γίνει την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 10 μ.μ. και θέμα “Καπ(Έλα)” στο κλαμπ "Please don't tell". Παρουσιάζει η Ηρώ Λυμπέρη, μουσική θα παίξει ο Βαγγέλης Παπαποστολόπουλος. Η είσοδος με ποτό κοστίζει 7 ευρώ. 

- Το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 7 μ.μ. αρχίζει η νυχτερινή παρέλαση με τίτλο «Αυτοφωτιστείτε» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στην κεντρική πλατεία (Βασ. Γεωργίου). Στην παρουσίαση θα είναι η Λίνα Καλαποθάκη και στη μουσική ο dj Klimen. 

- Το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία ο στόχος είναι να σπάσει το Παγκόσμιο Bachata Guinness Record, με ομαδικό χορό. Παρουσιάζουν οι Λίνα Καλαποθάκη, Γιάννης Δομάτζης. Τραγουδά ο Νεκτάριος Βασιλείου. Νωρίτερα στη 1 μ.μ. ξεκινά ο τελικός παιχνιδιών στην πλατεία, με την Ηρώ Λυμπέρη και τον dj Δημήτρη Σταθουλόπουλο.

- H μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του 2016 θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 2.30 μ.μ., και αμέσως μετά ακολουθεί η τελετή λήξης, η απονομή βραβείων και η συναυλία με τους «Otherview» στην κεντρική πλατεία. Στην παρουσίαση θα είναι η Αστρη Μαυρέα και ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος και στη μουσική επιμέλεια οι Νάσος Παπατζιμόπουλος και Ηλίας Μπακέας.