Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 19:53

Ρεσιτάλ σαξόφωνου και βιολοντσέλου στα Φιλιατρά 

Ρεσιτάλ σαξόφωνου και βιολοντσέλου στα Φιλιατρά 

Ρεσιτάλ σαξόφωνου και βιολοντσέλου δόθηκε χθες Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στα Φιλιατρά, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, στις 8 το βράδυ, με σολίστ τους καθηγητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα των ΗΠΑ Τζόναθαν Χέλτον στο σαξόφωνο και Στίβεν Τόμας στο βιολοντσέλο.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιελάμβανε έργα σύγχρονης κλασικής μουσικής καθώς και έργο του Φιλιατρινού Αθ. (Σούλη) Ζέρβα. Οι δύο σολίστ -που ήδη παρουσίασαν την περασμένη Παρασκευή το ίδιο μουσικό πρόγραμμα στο Ωδείο Αθηνών- θα περιοδεύσουν σε φημισμένες αίθουσες, σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας που θα ακολουθήσει.

Χθες Κυριακή, εξ άλλου, από τις 12 ώς τις 2 το μεσημέρι, από τους πιο πάνω καθηγητές πραγματοποιήθηκε δωρεάν σεμινάριο για τα μέλη των φιλαρμονικών της Τριφυλίας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν τεχνικές παραγωγής και ανάπτυξης καλαίσθητου ήχου, τεχνικές αναπνοής, τεχνικές βελτίωσης δεξιοτεχνίας, σύγχρονες τεχνικές, καθώς και ζητήματα ρεπερτορίου, απόδοσης ύφους και τεχνικές prima vista.

Τόσο το ρεσιτάλ, όσο και το σεμινάριο, διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Φιλοπροόδων στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεών του για τη συμπλήρωση 90 χρόνων πολιτιστικής δημιουργίας.