Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 15:05

Γιορτή του Δάσους στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε και φέτος  στην Καστάνιτσα την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ . Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της αλλά και ανταποκρινόμενοι θετικά στα σχόλια και τις προτάσεις των προηγούμενων ετών απλώνουμε  την διάρκεια  των εκδηλώσεων σε ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο (30/7 έως 13/8/2011).
Με ενημερώσεις και συζητήσεις  για το δάσος και την προστασία του, για την χλωρίδα , την πανίδα και  τα σπάνια βότανα του Πάρνωνα, με σεμινάρια πρώτων βοηθειών και εθελοντική αιμοδοσία , με ζωγραφική και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, με προβολές  ντοκυμανταίρ και ταινιών, με εκθέσεις φωτογραφιών, με αθλητικούς αγώνες αλλά και πεζοπορίες στα μοναδικά μονοπάτια του Πάρνωνα , με παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της ορεινής  Ελλάδας  και βέβαια με  το παραδοσιακό  Δημοτικό Πανηγύρι  στις 30 Ιουλίου 2011 στις  8.30μ.μ.
Ζητούμενο για μια ακόμα χρονιά η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση όλων μας για την προστασία  του πανέμορφου δάσους του Πάρνωνα. Είμαστε υποχρεωμένοι να  δυναμώσουμε το κίνημα του εθελοντισμού γιατί είναι η μοναδική μας ελπίδα να παραδώσουμε  στις επόμενες γενιές ένα υγιές περιβάλλον.
.

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
τους  συντοπίτες  από όλα  τα χωριά  του Πάρνωνα Λακωνίας και Αρκαδίας , από τα παραλιακά χωριά της Κυνουρίας αλλά  και  από την Σπάρτη, την Τρίπολη , το Άργος , το Ναύπλιο  να πάρουν μέρος στην μεγάλη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ που θα ξεκινήσει   τo Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 8.30μ.μ. με δημοτική βραδιά  στη Καστάνιτσα -   «στη Πλατεία καταδρομέα Σωτηρίου Κουρούνη» ( 500 μέτρα έξω από την Καστάνιτσα)  και θα συνεχιστεί μέχρι τις 14 Αυγούστου.
Στις 31  Ιουλίου και στο ίδιο χώρο στις 7.00μ.μ. θα  γίνει μεγάλη ενημερωτική ημερίδα με θέματα «προστασία του Πάρνωνα – εθελοντική αυτοοργάνωση  - συντονισμός» και με καλεσμένους όλους τους φορείς του Πάρνωνα, τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και βέβαια τους συντοπίτες που πιστεύουν στην εθελοντική αυτοοργάνωση και προσφορά.
Οι εκδηλώσεις  γίνονται  και με την ευγενική χορηγία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και την αρωγή του Κέντρου Υγείας Άστρους και του Φορέα Διαχείρισης του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα – Μουστού.


ΤΟ Δ. Σ.   ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ   ΚΑΙ   ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ   ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ

Για πληροφορίες  στα τηλέφωνα : 6978559494& 6978857950   κα Ελευθερία Φωτίου και Παυλο Παυλίδη