Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 16:48

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη στην Καλαμάτα

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη στην Καλαμάτα

Το νέο του βιβλίο «Την Κυριακή έχουμε γάμο» παρουσίασε προχθές στην Καλαμάτα ο Γιάννης Ξανθούλης, καλεσμένος από το Θεατρικό Σχήμα "Συν ένα - Μιχάλης Τούμπουρος". 

Οπως είπε ο ίδιος, το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στην παιδική ηλικία, που στους περισσότερους ανθρώπους κρατάει …. 50 χρόνια! "Πρωταγωνίστρια" είναι η πόλη που γεννήθηκε, η Αλεξανδρούπολη, καθώς και ένας ακόμη κοντινός εξοχικός τόπος, στις αρχές του '50. "Ημασταν φτωχοί πλην τίμιοι τότε, όπως η Ελλάδα" είπε χαρακτηριστικά. Ηταν μία εποχή ανασυγκρότησης κι εγώ ως παιδί - και δη περίεργο - τα παρατηρούσα όλα" συνέχισε. Κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του ήρωα, θα παίξει λοιπόν ένας γάμος, αυτός ο γάμος της ιστορίας, ο οποίος είχε πολλά περίεργα στοιχεία, αστείες καταστάσεις, παρανοήσεις, οι οποίες μεταφράζονταν με το δικό τους τρόπο στο μυαλό του ήρωα. Ο μικρός του βιβλίου έχει ένα μυαλό που τρέχει παντού. Ετσι θεωρεί πως είναι υιοθετημένος, από φυματική οικογένεια, απόγονος των Ρωμανώφ και διάφορα άλλα. 

Οσο για τους "μεγάλους" της εποχής, ο συγγραφέας είπε πως χαρακτηρίζονται από θέληση για ζωή, χαρά που επιβίωσαν από τους πολέμου και όρεξη για γλέντι, παρά τη φτώχια τους. 

"Δεν γνωρίζουμε ποτέ αρκετά καλά τους γονείς μας, ούτε ξέρουμε τα πάντα για αυτούς. Μόνο όταν φύγουν από τη ζωή καταλαβαίνουμε ότι μας έχουν μείνει αρκετά ερωτηματικά, κενά, η αίσθηση ότι δεν τους χαρήκαμε αρκετά", υπογράμμισε ο κ. Ξανθούλης, ο οποίος είπε επίσης πως αυτό τι βιβλίο το έγραψε γιατί είναι σε μία τέτοια φάση της ζωής του όπου θέλει να περνάει καλά και το ίδιο καλά θέλει να νιώσει και ο αναγνώστης, διαβάζοντας το "Την Κυριακή έχουμε γάμο". 

 

Γ.Σαρ.